Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba Marčekovo nad Malou Tureckou

Diskusná téma K článku: Koliba Marčekovo nad Malou Tureckou

Veľká Fatra je povestná množstvom kolíb či salašov, ktoré sa dajú v prípade nepriaznivého počasia využiť na prenocovanie, či krátkodobý úkryt. Jednou z týchto stavieb je aj koliba situovaná nad záverom doliny Malá Turecká, neďaleko obce Liptovské Revúce, časť Stredná Revúca. Neposkytuje síce pohodlie kolíb stojacich blízko hrebeňa, no môžeme ju využiť pri nástupe na viacdňovú túru, či po opustení liptovského hrebeňa pohoria.

Js2

Toto miesto sa volá Marčekovo. Posledné roky tam znova býva salaš, ale len jarky (mladé ovce, ktoré sa ešte nedoja). Preto sa asi tá staršia koliba nepoužíva. Tú novšiu niekto už dávnejšie opravil a zamkol.

FunTTomas

jarda: ďakujeme za správu. Upozornenie na uzamknutý objekt sme doplnili na začiatok článku.

Jarda T.

19.5.2014 byla stará koliba zamknutá a nepřístupná, stejně jako sousední novější salaš. Pastevci bydlí asi o 100 m vedle v maringotce. Pramen vody jsme potkali asi 200 dolů jižním směrem po červené značce.

Kattie

Hej, vyskusali sme. Bolo to ok. Je tam jeden molitanovy madrac a koliba ma i jednoduchu zapadku, takze sa da zavriet zvnutra. Vyspala som sa celkom dobre. (april 2011)

Tono

Nie, bola otvorena len buda o ktorej pisem v clanku

Maxo12

díki tóno, a boli otvorené obe búdy?

Tono

Ahoj, pred rokom tam uz postele neboli, od vtedy som tam nebol

Maxo12

ahojte, dnes by som tam chcel ísť prespať s priateľkou, vie mi niekto povedať súčasný stav objektu? Asi 2 roky dozadu tu boli aj veľké nemocničné postele vo vnútri. sú ešte tam? VĎAKA!!!

Radog

4.1.2010 sme sa tam s Bulatom, Tomaashom, Petom a Andrejom zastavili posedeli, pokecali, caj vypili a isli. Je tam pekne :)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum