Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma LOMER

Diskusná téma LOMER

Kolegovia, videl som v obchode v Povazskej Bystrici fajne kozene topanky LOMER PELMO za prijatelnu cenu 150 €. Mate niekto skusenosti s touto znackou?

Peter61

Zuzina, zavisi od stavu. Ak su riadne opotrebovane, mozno by bolo efektivnejsie vziat perchloretylen, aceton a pod. , odmastit, zalepit s Freesole a zbytok lepidla odlozit do mraznicky.
hudysport.sk/…/mcnett-freesol…
citujem z jednej recenzie "Ta práce stojí za to, ještě mne nezklamalo, ".

Lubo

Distribútorom tejto značky na Slovensku je firma STG Elcon (www.elcon.sk). Skús im napísať, oni by to asi mali riešiť.

Zuzinaaaa

Zdravím. Máte niekto skúsenosti s turistickými topankami značky LOMER? Prípadne ci existuje www stranka tejto značky. Mám totižto taký problém, ze pred rokom som si jedny turistické boty tejto značky kúpila a teraz by som ich chcela reklamovať pretože sa mi odliepa špica na podrážke ale predajňa kde som ich kúpila je zrušená. Neviete mi teda niekto poradiť ako sa na výrobcu nakontaktovat? Ďakujem :)

Mangalino1980

Čaute s topánkami lomer mám asi 4 ročnú skúsenosť, kupoval som ich v škótsku za oveľa prijateľnejšiu cenu ako je u nás, jedny za 60€ a jedny za 70€ tá cena ma spočiatku odrádzala lebo bola nízka oproti konkurencii, ale bolo to v 50% zľavách tak som si povedal že prečo nie. Mám jedny celokožené s membránou mertex ktorá neni nič moc ale voskujem ich a po 4 rokoch nosenia hlavne v zime a využívam ich aj na prácu a stále vyzerajú ako nové podrážka tiež dosť vydrží a to pracujem často na skalách alebo koľajniciach, sú pohodlné a sedeli mi na nohu takže som ich vôbec neroschádzal.
Druhé sú ani neviem či je to koža alebo čo majú však len dva švy v zadnej časti sú ultra ľahké a pohodlné. Zaujímavosťou je že topánky treba zakaždým rozchodiť. To znamená že vždy keď ich dám na nohu cítim sa v nich ako v ližiarkach ale keď sa trochu zohrejú do pol hodiny sú ako papučky, dobre vetrajú, držia veľmi dobre na všetkých typoch kameňa, raz som ich mal bez vyzutia na nochách vkuse tri dni, len som menil ponožky, žiaden otlak. Sympatexová membrána fungovala tak 2 roky ale tiež ich napúšťam sprejom na goratexovú obuv a pohoda 12 hodinovú túru v snehu vydržia bez problémov. Topánky Loomer odporúčam, a ešte podotýkam mám 110 kg a topánky po 4 rokoch nejavia známku opotrebovania, a hlavne sú ultraľahké oproti konkurencii

Togo

Povedal by som ze membrana je po rokc v tahu takze sa spravaju aonormalne celokozenne topnky, chce to dobre vyzivovat a impregnovat a potom to vydrzi celodennu turu aj vovelmi mokrych podmienkach. Ako na tu membranu by som nai o vyroby velmi nespoliehal, o kozenne topanky sa treba dobre starat skratka, potom by mali vydrzat velmi dlho. Tie topanky a podrazka nie su velmi tvrde, je to skor taka bezna turisticka obuv, les, chodniky. Na skalu a lad to uz moc nie je. Pouzivalsom ich hlavne na turistiku v malych karpatoch, a kazdodennu celodennu pacu v zahrade a osvedcili sa vyborne, akurat som niekde, asi pri rylovani, nasekol jednu podrazku, a preto som ich musel dat vymenit z nove, ale ajtak uz boli dost zoslapane, verim tomu ze este par rokov budu sluzit v pohode.

Fabo

Togo: diky za foto. Zaujimalo by ma este ako su na tom s nepremokavostou a aka je ta podrazka- ako drzi a ci nieje velmi makka. Dik

Togo

Su to Lomer Chamonix Man

Ako tak pozeram momentalnu ponuku, tk sa viac oplati asi Lomer Pelmo, vyzeraju pevnejsie, lepsie chranene, menej svov a nie su o moc drahsie.

Togo

boty lomer mam uz nad 5 alebo 6 rokov a su super, su to celokozene s membranou sympatex a vibram podrazkou. nic co by som im mohol vytknut. len je to menej znama znacka a odkedy som ich kupil v piestanoch tak som tuto znacku nevidel nikde.

Tomaash

A na co ich chces pouzivat? Do lesa ti stacia kanady vz. 60, ked sa o ne budes dobre starat a kremovat ostosest, mozno ti chvilu nepremoknu. A navyse to je aj lacnejsie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov