Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Značka Montane

Igigi

značka Montane je sama o sebe šit, taky mammut, alebo millet ot je niečo, nie taketo garážovky

Bossinko

Georgo,ale,o ktorej bunde je teraz reč?O tej Evolution,alebo Superfly?

Georgo

Ja som si ju bol skúšať v BA a vypadala dobre, ale čo sa mi nepáčilo je umiestnenie vreciek - často mávam ruky vo vreckách, keď mi je zima a niekde postávam. Kapucňa sa mi zdala až príliš vysoká a to mám dlhší krk. Ale celkové prevedenie bundy sa zdá kvalitné. Cena 149€ je tiež dobrá.

MisoG

Ja som pravdupovediac bundu iba testoval - a to doslovne, len na pár mesiacov.(myslím tak 2-3). Počas tohto obdobia "nepremokavosť" fungovala naozaj dobre, ale za dlhšie obdobie môže nastat nejaké to opotrebenie matrošu, takže sa môže stat že napr. vodeodolnost nebude taká ako napr. počas prvého polroka používania. (tažko povedať z môjho pohladu, zhoršenie parametrov nepremokavosti vekom bundy môže a nemusí nastat)

Bossinko

Tak to si myslím,že je celkom v pohode vodeodolnosť.Tá nová Evolutionka by na tom mala byť ešte lepšie,lebo tam je aj na ramenách event,na tej venturke je tuším iný materiál,...volaky Dryvolačo s 20/10,...a DWR úprava zatiaľ drží,či?

MisoG

Venture Jacket, velmi dobre odoláva dažďu a snehu. Myslím že na to je veľmi dobre "stavaná", aj vďaka membráne. Nebol problém aby vydržala napr cca 6 hod túlanie sa počas skutočne intenzívneho padania mokrého snehu (čo kludne môžem prirovnať aj k daždu). Na niektorých namáhanejších miestach síce už boli badatelné náznaky vlhkých škvŕn, ale samotná vlhkosť nestihla preniknúť.

Bossinko

Vďaka za info,mne sa začína pozdávať tá nová Evolution,ale neviem ako na tom bude s odolnosťou,...tá Venture akože z hľadiska odolnosti zatiaľ ako?

MisoG

...samozrejme, že mám na mysli typ: Venture Jacket....

MisoG

Ako "tester" bundy, ju musím určite odporučiť. Ja som ju v teste hodnotil dosť prísne, ale musím povedať, že sa velmi dobre nosí a za tie peniaze je to skvelá volba.

Bossinko

Že vraj ju teraz predávajú už,...a cena je 175euráčov čo nie je také zlé,..a váha 425g čo je tiež zaujímavé,..lebo som písal do toho e-shopu,len škoda,že s touto značkou nemá niekto konkrétne skúsenosti :/,bodli by,...

Bxm

tak pokial bude evolution stat podobne a bude lepsia parametrovo (napr. vaha) pripadne materialy tak sa prisposobim :-)

Bossinko

Aha,...táke dačo som tu už čítal asi od teba :).Lebo také ceny za relatívne parametrovo dobrú bundu sa mi zdajú viac ako v pohode.A ten model SuperFly sa už tuším iba dopredáva,nový model(náhrada)je Evolution Jacket tak si švihni ak ju chceš stihnúť,...

Bxm

Priatelka ma SuperFly ale zatial neprezila nejake extra skarede pocasie a namahanie akurat jednu zimnu turu dostala zabrat od reklamnej nasivky husky na chrbtovom systeme a odniesla si to jemnym ozmolkovanim danej trenej casti (nasledne doma sme to radsej odparali) takze pre seriozne mahananie (alpine) by bol lepsi asi XT model, ja ho mam tiez v zameriavaci ked dosluzi pinguin, ale treba mysliet na to ze je to technicka bunda aj superfly aj XT takze ma trosku inde spodne vrecka, cize treba skusit

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum