Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rainerova chata

Lenrob

No najsampoctivejsi horec zostal tusim uz iba na Rainerke, vsade inde vam naleju .as family, co moc nemusim...

Turista222

Ach, v tejto bananovej republike je všetko mozne. V spravach som sa dopocul, že chcú vypísať SL TANAPu, ktorému chata patrí, vyberove konanie na nového chatara. Výhra ten, ktorý ponukne najvyššiu cenu. Hovorkyna lesov povedala, ze moze prist rovnako sikovny clovek ako pan Petras. Ten povedal, že sa bude brániť aj na sude, ale cez mrtvoly nepojde. Dufa, že zvitazi zdravý rozum. Tak teda: "nech žije zdravý rozum."!!!

Nsvetozarov

V tomto debilnom štáte zdravý rozum takmer nikdy nezvíťazí!!!

Lubo

Nakladanie s majetkom vo svojom vlastnictve alebo sprave povazujete za nieco hanebne?

Adina

To nemyslíš vážne. Veď Rainerka to je Petras. Bez neho si chatu neviem predstaviť. Ako sa tomu streštenému nápadu dá zabrániť ??? bože môj :-(.

Turista222

Žiaľ, nemozme to považovať za hanebné. Také sú zákony. Len z morálneho hľadiska mi to príde veľmi smutne. Ale musime to tolerovať. Zákony nie sú o etike. Ďalej k tomu niet čo povedať...

Nsvetozarov

Petras by mal vyhlásiť zbierku a ten kto chce, aby Rainerka ostala Rainerkou, určite mu prispeje. A Lubo, jednoznačne s tebou musím nesúhlasiť. Tu ide o to, že Petras ju akoby vzkriesil z mŕtvych. Z bezcennej ruiny urobil príjemné oddychové miesto, ktoré sa stalo cieľom prechádzok aj pre nenáročných, ktorí chcú spoznať Tatry aj zblízka. A teraz, keď chatu obnovil a zasvätil jej celý svoj život, chcú mu ju vziať, pretože chata jeho celoživotnou zásluhou nabrala hodnotu. Vieš si predstaviť, že by ti odobrali niečo alebo niekoho bez čoho by si nevedel žiť? Rainerka je jeho život, jeho všetko a keď mu ju vezmú, akoby mu vzali život.

Marcel.c

Lubo to ale napísal tak, ako to v skutočnosti je. Vlastník vždy má právo rozhodovať, ako naloží so svojím majetkom - samozrejme, za predpokladu, že dodrží zákony a svoje záväzky z platných zmlúv. Nevieme, aké je pozadie, preto je asi zbytočné tu emotívne mlátiť prázdnu slamu.

Adina

Že neumožnili Petrasovi "chatu" kúpiť vedeli veľmi dobre prečo to urobili. Tu je výsledok. Petras, budeš skákať ako ti my budeme pískať. Keď nie ... dovidenia. Nebyť Petrasa, Reinerka nieje to, čo je. Neviem, či si nepamätáte ako vyzerala kedysi. Že na ňu vylepili ...informačné turistické centrum, no toto keď som videla, skoro som odpadla. Petras sa musel prispôsobiť. Musel, lebo mu to zákon káže. A čo bude nasledovať, veľmi dobre tuším. A kto za tým stoji ? Naozaj neviete ? Pochopíte, uvidíte, potom pripomeniem...A že Petras na ten hnus už nemá silu, nedivím sa mu.

KarolM

Štátne lesy sú štátny (nie súkromný) podnik. V prvom rade by sa mali starať o zdravé a trvalo udržateľné lesy (popri rozumnej ťažbe). Drancovanie a žalostný stav lesov, neobjasnené krádeže celých „lesov“ a pod. sú ich smutnou vizitkou. ŠL TANAP patria do tejto kategórie, pričom ochrana prírody a neekonomická funkcia lesa by mala byť ich najvyššou prioritou. A tu zrazu sa snažia chovať čisto ekonomicky a transparentne? Ako sa dá vyčísliť hodnota času a práce pri výstavbe chaty? Ako je možné vyčísliť pohodu a kvalitu služieb pri výberovom konaní? Pokiaľ jediným kritérium bude ponúkaná cena, je to veľmi plytké a tendenčné...

UNCLE LACO

O človeka, pána Petrasa ide tak možno nám turistom. Pánom od válovov ide o peniaze nie starého chatára.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov