Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rainerova chata

Rc1

jano mladsi petras to mal v prenajme aj doteraz a pokial viem striedal sa tam obcas s otcom. ja som ho tam uz stretol

Jano polhora

To ze ziskal Petrasov syn najom neopravnene je jasne lebo v zivote nerobil ziadneho chatara a ani nepomaha Petrasovi. Divim sa vedeniu Tanapu ze si robia taku hanbu. Keby to mal Petras tak je to v poriadku. Bolo by urcite zaujmave keby zverejnili ponuky ktore dostali a aj ponuku Petrasovho syna bol by som velmi zvedavy co tam napisal.Mozno po precitani ponuky by mnohy ludia zmenili nazor aj na Petrasa. A ze bude betlehem na Rainerke mozno aj novy najomca by ho urobil.Ale urcite ak sa este niekto prihlasil do vyberoveho konania na jeho mieste by som urcite napadol vyberove konanie nech sa pan Liska zobudi lebo zije z penazi nas danovych poplatnikov a nie z toho co zarobia statne lesy Tanapu.

Rc1

raymond dobre si napisal tu preposlednu vetu :-) ani mne osobne nevadi nezakonnost ked je v prospech ludi a na druhej strane mi dost vadi zakonnost ked je v neprospech ludi. vieme ze zakony by sa mali tvorit pre ludi tak aby boli v ich prospech co sa zial nie vzdy deje...

Raymond

Tento zakon bude este na 100% zneuzity a to len za cenu budky, ktoru Vam podhodili aby ster boli spokojni, a to este tak nmesikovne, ze sa novy najomca tejto budky sam v kuloaroch usvedci svojou prostorekostou z toho, ze v podstate najom ziskal jeho syn neopravnene, za uz aj tak zle nastavenych podmienok sutaze, co je uplne take kocurkovo, ze toto moze vymysliet len zivot v kombinacii s neznalostou uradnikov a prostorekostov najomcu. Je zaujimave ako ludom nevadi nezakonnost, ked je v ich prospech. Kazdy je totiz hrdina len dovtedy kym sa ho to netyka.

Rc1

nuz marcel geodet sice nie som, ale zrak mi hadam este sluzi. mas pravdu nie je to pri bratislave :-) staci kuknut na mapu:
tanap.org/…/mapa-natura-2000.…
a zistis ze je to v studenej doline :-) inak bol si tam uz vobec niekedy? :-) kolko tatranskych cajov treba vypit, aby clovek videl rainerku uz na hrebienku? :-)

Vladeno

Peter, taky tak. Pali to vystihol s tým Šalamúnom.

Peter61

vladeno, ja to Petrasovcom prajem, aj by som to ustavnym zakonom pridelil ich rodu na furt a na vzdy , pre istotu vytesat do bratislavskeho hradneho brala.

Ale ten zakon este olutujeme, este bude zneuzity.

Peter61

Rainerka je v NPR Studene doliny, teda 5.st.
hranica je na ceste vpravo od Sorey , pokracuje priamkou na Slav.vyhliadku( teda orogeogr. vlavo od hranice dolina je v NPR, zjazdovka vpravo nie).
Tuto je to asi nepresne mapy.hiking.sk/?x=20.22054…

Vladeno

No. Najprv je špatne, že zoberú, potom zasa, že dali... Furt sme s dačím nespokojní, nič neni dobre, na fšickom sa hľadajú chyby, neuveriteľní odborníci (podaktorí), napumpovaní dlhoroční tatranci, skryté ostene v diskusiách, klávesové invektívy. Občas len dívam, kam to až speje. Škoda...

Marcel.c

rc1:
tu máš zoznam území v 5. a 4. stupni ochrany: pp.ouzp.sk/ochrana.html
Hrebienok tam nie je.
Keď už sa snažíš argumentovať, používaj fakty, nie domnienky.

PaliT:
Práve to, že niekde nám porušovanie pravidiel vadí (u tých, ktorých nemáme radi) a inde nie (u tých, ktorí sú nám sympatickí) má za následok našu mizériu.
Ak by platila zásada "padni, komu padni", vyzeralo by to tu trochu inak. A nielen tu.

PaliT

Občas by si človek zaželal, aby sme tu mali kráľa Šalamúna so všetkými kompetenciami takého múdreho vládcu. Lebo Petras má naisto zásluhy za obnovenie niečoho, čo už bola len ruina a vniesol myšlienku tam, kde nebolo nič. Je to typický nadšenec, ktorý nakoniec doviedol myšlienku k prosperujúcej existencii. Potom je tu zrazu problém s našimi skvelými zákonmi, lebo nikto na začiatku nerozmýšľal nad tým, že nájom raz vyprší. A nakoniec sa výberové konanie "poohýbalo" tak, aby všetko dopadlo dobre. Tu nemáme zákony ani prostredie, kedy by niekto vo vláde ukázal, že má "gule" a rovno povedal - "Prideľte mu to a už dajte pokoj". Namiesto toho sa tu musí robiť dekórum s nezmyselným výberovým konaním. Tu by mi to, vzhľadom na výsledok, až tak nevadilo. Viac mi vadia tie poohýbané výberové konania na CéTéčka a pod.

Rc1

marcel ais ano, ta utulna stoji asi niekde pri bratislave... :-)

Zdenči

V podobnom duchu sa nesie aj diskusia na SME...škoda čítať

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum