Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rainerova chata

Diskusná téma K článku: Rainerova chata

Najmenšou a zároveň najstaršou zachovanou tatranskou chatou je Rainerova chata. Patrí medzi turistami k veľmi navštevovaným miestam, pretože sa nachádza v nižšej nadmorskej výške, neďaleko Hrebienka, Studenopotockých vodopádov a Zamkovského chaty. Tieto ciele zvládnu aj menej kondične pripravení turisti a predovšetkým rodiny s malými deťmi.

Iwanna

Tato "kauza" ma prilis dlhy a komplikovany historicky aj politicky kontext, ktoreho "splošťovanie" ale chapem ako v slovenskej zurnalistike, tak aj na internetovych forach, a tak pridam len link (prekliky na to kto presne popri "podrztaskach multiotecka" za to zatial hlasoval su na spodku): nrsr.sk/…/zakon&MasterID…

Tramtária

Petras sa dlhodobo vyjadruje o ochranároch, tanapákoch aj o tých z neziskoviek, čisto negatívne. V jeho knihe Na chodníku chodník dobrého slova na nich nenájdeš.
Asi je tam veľa osobného. Tak hľadá ochranu.

Sona

Parlament posunul návrh zákona do druhého čítania.

Rc

milan ved ako si to predstavujes to fungovalo doteraz v sprave pod lesakmi co som pocul od tatrancov. ale ako sa hovori, nova metla dobre metie...

Milan_ke

no sukromna ako sukromna. patri spolku, nie konkretnej fyzickej osobe.

Ja myslim, ze horolezcom ta chata ziaden servis neposkytne a co sa turistov tyka: neviem kam smerujes, ale turistov z tychto miest urcite nevyzenies zavretim Reinerky.
Stale sa to mohlo riesit nejakym dlhorocnym (mozno dozivotnym ?) prenajmom a bolo by to legislativne cistejsie ako takto az priam nechutne lamat cez koleno.
A uz len posledna poznamka k p. Petrasovi - chatu vybudujes znova, ale dobre meno uz nie.

Rc

milan chata pod rysmi je sukromna nie statna. tu sa ale bavime o niecom uplne inom. ak si to chces predstavit kukni kusok vyssie na zamkovskeho chatu, tam sa stalo nieco podobne. ale chapem ze doba sa zmenila, slovo chlapa uz asi nic neznamena a doba pravnikov dorazila aj do tatier asik. no ja citim ze ta iniciativa je tu asi preto lebo sa zmenil spravca tatier a tym padom aj chata presla z lesov k ochranarom ako novym vlastnikom a ti maju s nou zrejme onakvejsie umysly ako poskytovat nejaky servis turistom ci horolezcom, ti su pre nich v tatrach v podstate skodna

Milan_ke

rc : ale ved Petrasa odtial nikto nevyhana. Nech tam je nadalej ceper-bufet, tiez nemam dovod sa tam zastavovat. Nech to kludne prevadzkuje, v tomto mu fandim. ale naozaj je daleko cez ciaru si robit na tu chatu narok. A uz vobec nie tak, ako mu to znasilnenim legislativy Boris Dolar planuje previest (cez Ministerstvo dopravy, ktore s tym nema nic spolocne).

p.s. Nemozem si pomoct, ale neviem si predstavit Viktora, ze by si takto uzurpoval Chatu pod Rysmi.

Peter61

@ 08:13 rc
kým ešte fungoval Kamzík, na hanbu (socíku) Rainerka bola akurát tak rozpadávajúci sklad uhlia. Kedysi v 90. pán učiteľ Petras to dajako dohodol s lesákmi optimistickým "dajako bude".
A opravil. Či a ako sa na tom nejako podielali vtedajšie LS TANAPu, netuším. A neriešim, ale dobre by bolo vedieť, ako ŠL ( = ŠTÁT) prispeli k rekonštrukcii. Určite by sa dore v diskusii dačo našlo.

Pre mňa je to prinízko ( priskoro, prineskoro) na zastavenie, insitné skulptúry sú robené lopatou a nie z dovezených 300 t ľadu ako susedia ., takže za mňa všetko OK.

Keď sme pred rokom brigádovali na
katapultovaní telefónnych stĺpov, Petrasovci pomohli, poradili. Predsa len, krosny neboli náš chliev každodenný. Akurát škoda, že to drevo bolo dosť poctivo impregnované, takže sme si to nemohli uľahčiť a nechať drevo na spálenie.

Rc

lubo nuz ak je pravda co tvrdia domaci, tak statny majetok, ktory si stat privlastnil z jeho penazenky. nomoj nazoj je taky ze radsej bufet ktory nevonia kazdemu ako zazemie ci noclaznisko pre majkovych vyberacov pokut...

Lubo

Rc, len pre poriadok. Sprava TANAPu s Rainerkou zacala mat nieco spolocne az delimitaciou majetku minuly rok. Povodne islo o Statne lesy TANAPu.

Otazka znie, ci je dobre, aby niekto dostal do daru statny majetok uplne mimo pravidiel a priklepnuty zakonom, lebo sa chce zapacit pred volbami.

Mne na Rainerke prekaza, ze sa premenila na obycajny bufet ponukajuci pofidernu kvalitu. Choviem okolo nespocetne vela krat ale radsej tam nic nekonzumujem a radsej potiahnem na Zamku. Tam davaju napoje do skla/porcelanu a tovar tam nosia nosici. A ich rad podporim. Petrasovci zasobuju autom/skutrom, serviruju to do plastu a pri tej koncentracii ludi nemaju ani povinnost prevadzkovat ekologicke toalety pre verejnost.

Rc

viaceri stari tatranski harcovnici tvrdia, ze nebyt jeho, tak tam ta chata uz davno nie je. dokonca niektori tvrdia, ze ju postavil za svoje a sprava tanapu mu na to nedala ani halier.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma