Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Po stopách sokoliara Tomáša

Diskusná téma K článku: Po stopách sokoliara Tomáša

Neskoré letné dni nám priniesli prekrásne slnečné dni. Bola škoda nevyužiť ich na ľahkú prechádzku. Zlé počasie, dážď a poriadna hmla, mi pred pár rokmi nedovolili spoznať tento pekný kút Slovenska. Tentokrát to bolo s počasím ale úplne inak. Súľovské skaly, neopakovateľné „Slovenské Dolomity“ ponúkajú niekoľkohodinové trasy s prevýšeniami okolo 500 m.

Gosem

.....a tak vznikla bohato zdobená diskusia doslova z vody. Ja som z článkm pokojný.Čo sa mna týka, mne takisto tabuľka faktov netreba, ale uznám že niekto je možno pragmatik.Hore zdar.

Misob

Ako sa uz spomenulo, fotka z mojho archivu je v galerii (a necham ju tam).
Shadow ma ale pravdu, ze ak si niekto clanok precita po dlhsom case, uz sa mu ju v galerii asi tazko podari najst...
Nech posudi admin, ci by nebolo vhodnejsie pridat ju k clanku.

Shadow

peterf, preco nie? Mozno ani ty si tu chalupu nevidel, nerozumiem co to ma s aktualnostou clanku, ved je v nom jasne napisane, ze tam uz nestoji. Nedavno tu bol clanok o chate, ktora nestoji uz 60 rokov...nevadi? Hladal som doma nejaku dobru fotku tejto chalupky, no nenasiel som nic co by stalo zato.

Misob

Tak som sa so sebou dohodol, ze to foto tam necham.

Lubo

Aj podla mna tam moze ostat natrvalo, vsak ma zadane GPS suradnice a vypnute hodnotenie = je myslena ako reportazna dokumentarna fotka. Prave preto bolo zavedene obmedzenie hodnotenia. Ak si vsak Miso bude zelat vymazat svoju fotku, budeme to samozrejme respektovat.

MisoM

peterf, ta fotka od misab je uz v galerii, je tam od dnes rana, ak misob nezmeni nazor asi na tyzden ako chcel. Aj ked si myslim ze aj ked je horsej kvality nieje zle keby tam ostala aj natrvalo.

Peterf

Misob nechces pridat tu fotku radsej do galerie ked nechces vstupovat do clankov? Okrem toho myslim ze to nie je vhodne koli aktualnosti clanku,ked tam uz ta chalupa nie je.

Shadow

od domacich som pocul, ze tu chalupu spalili kvoli podkornemu hmyzu, Neviem ci to je pravda. kazdopadne bola to zaujimava atrakcia.

Eric

Nepoviem, ked chybaju taketo "dolezite" udaje v nejakych neznamych miestach a na dlhsich turach na niekolko dni, ale ja sa tou tabulkou aj tak nikdy neriadim. Jednoducho si precitam clanok a vydam sa na turu, ktoru si aj tak sam pre seba planujem. Ved to je ta radost, chodit prstom po mape a planovat na dalsi den turu, naco mi je GPS, ci metre prevysenia alebo kilometre vdialenosti? Ked si precitam, ze krivansku Fatru je mozne prejst za jeden den, tak tam idem a prejdem to aj ja...

Misob

Este konkretne k clanku: idem do galerie pridat fotku chalupy sokoliara Tomasa, ktora tam este par rokov po filmovani stala... zaujemcovia nech si pozru, lebo po par dnoch ju chcem dat z galerie zmazat.

Misob

Celkovo nie som prilis nakloneny zasahom do clankov - autor nesie zodpovednost za obsah, fakty... a nakoniec aj za pravopis. A v diskusii sa to odrazi...

S kontrolou dlzky a prevysenia v spornych pripadoch uverejnovanych tur - mohol by som sa zapajat... akurat je problem, ak su casti trasy vedeny mimo znackovanych chodnikov, pripadne nejake odbocky a pod.

Pietro

Zialbohu znova vyhovorka :-(vsetka moja kartograficka vybava je asi 500km vzdusnou ciarou na vychod. Inak by to bolo to najmenej.

Bodaj by to tak bolo ako pises. Napadla ma kacirska myslienka, ze na faktografiu, hlavne teda spravnu lokalizaciu, dlzku a prevysenia by mohol mat slovo MisoB ako tvorca Hikeplannera. A to v pripadoch, ked by bolo podozrenie na chybu... No je to iba moj nezainteresovany navrh.

Funttomas

Pietro:
kritiku berieme. Ty tiež píšeš pre HIKING.SK vo svojom voľnom čase. Je na každom autorovi textu ako svedomito dokončí svoj výtvor a nie je povinnosťou editorov doťahovať niekoho nedokončené dielo (napr. tabuľku faktov). Ak je v tvojom záujme doplniť údaj o vzdialenosti k tomuto článku nech sa páči. Spočítaj to. Napíš údaj do diskusie a ktorýkoľvek z editorov to doplní. Budeme len radi, že pomôžeš. Ak aj objavíš nejakú chybu (vypadnuté písmeno, prešmyčku atď.), taktiež napíš do diskusie ale aj s upresnením, v ktorej časti textu je (to platí aj pre tvoj siahodlhý článok o Galmuse), aby si uľahčil prácu editorom a čas hľadania.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum