Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Marmot Spire komplet

Edy29

no kaspy nezodpovedal si mi otazku, z informacii od goretexu o membranach performance shell a proshell skratka clovek mudri nie je. toto co pises som pocul aj ja...a to som este nezacal spominat paclite a softshell membranu...je v tom zbytocny chaos mat 4 membrany.
fuuha kaspy, to mas teda smolu o akej som este ani nepocul, teda pri lacnej membrane to kedysi bolo bezne....a s impregnaciou obzvlast....no skus holmenkol sprej na textil...s tou impregnaciou som kedysi riesil northland a drzalo to aj rok...
plecia su zlast kriticke...ak si nosil tazke veci..ale aj tak je to akesi divne.
no ked som nemal peniaze na gorac nosil som ponca a prsiplaste, pouzival impregnacie a bolo sucho aj za par korun.
co sa tyka membran uprednostnujem paropriedusnost...vodeodolnost musi byt v strednej europe zabezpecena aj stredne kvalitnou membranou so stlpcom do 10mm....ked sa zvysuje nadmorska vyska mal by byt stlpec vyssi. aj dermizax vraj v himalajach funguje horsie nez tu.
aby bolo jasne, odnedavna mam arcteryx s proshellom, takze marketingovym fintam goretexu som podlahol aj ja, ale co ked nie su lepsie informacie aby clovek objektivne porovnaval...volbu som vsak urcil preto lebo mienimm pouzivat aj v naozaj drsnom podnebi.

Kaspy

A este moja skusenost s bundou Marmot:
Po roku a pol od kupy bundy mi do nej zacalo tiect (predtým drzala vodu v pohode). Jedna sa o material GTX XCR 3L (este s tou starsou striebornou podsivkou), konkretne o bundu Marmot Skylight. Pusta to na pleciach(uz aj bez batohu), aj ked je "cerstvo" naimpregnovana. Je pravda ze som ju kupil od ruky ako dovoz z USA, takze je tam moznost ze to bol FAKE...ale myslim ze by to potom bol najpreciznejsie usity FAKE aky som videl.Rovnako bunda ako som uz hore uviedol rok a pol vodu statocne drzala.

Kaspy

performance shell-je vacsinou 2L a je tam pouzita klasicka GTX membrana.
Naproti tomu Pro shell je vacsinou 3L a je tam pouzta vylepsena GTX XCR membrana.
Samozrejme to neznamena ze sa neda najst model oznaceny ako performance a pritom je trojvrstvovy ako je to v tomto pripade.
Gore neuvadza hodnoty svojich materialov z marketingových dôvodov, uvádzajú jednoducho ze to nepremokne a udrzi ta v suchu.Tu druhu moznost ti neposkytne ani bavlnene tricko, takze bavit sa o pridusnosti u bund je PODLA MNA čuranie do vetra. Co sa tyka nepremokavosti, existuje rovnako milion sposobov ako ju odmerat, no nik uz neuvedie podla akej normy to merane bolo. Tak napr. mal gore svojho casu vodny stlpec 40k, ked na to prisiel sympatex so svojimi 100k. Tym ze prestali uvadzat svoje hodnoty sa vlastne vyhli takymto natahovackam.

Rujir

Hovoril som samozrejme len o vodnom stlpci nepremokavosti, nie paropriepustnosti.

Edy29

no neviem, co sa tyka paropriepustnosti nie je goretex az taky lider a hlavne rozdiely medzi performance shell a proshell su mi neni jasne.
na internete sa daju vygooglit aj porovnania membran....goretex paropriepustnost nijako nezlepsuje podla toho.

Rujir

Co sa tyka tych parametrov, tak sa nediv. Goretex sa rozhodol neuverejnovat parametre nepremokavosti, lebo ten material je proste nepremokavy a hotovo! :-) Ich vysvetlenie - vodny stlpec je tak vysoky, ze uz to nema zmysel riesit. Nieco ako rychlosti pri CD-romke. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum