Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Marmot Spire komplet

GIRO

Ahoj Bacaardi
prosim ta ak by si mal este ten link kde si nasiel ju za tych 100GBP tak mi ju prosim ta posli.dakujem

Mulak

Ja som videl túto bundu na slovnesku už aj 240 evri.

Bacaardi

pokial mi nieco vyjde, tak zhruba o tyzden sem napisem k tej cene aj moj nazor... zatial chcem byt ticho, nech si nic nepokazim :-)

Hefaistos

pokial si dobre pamatam tak bunda bola po tejto zime vo vypredaji/a mali aj normalne velkosti nie len XXXXL a S/ v jednom (aj) eshope v UK za 100GBP...na slovensku to za plnu cenu kupi len bohaty alebo neskuseny clovek

Togo

Ta cena je naozaj velmi prehnana. v tejto cene sa predavaju pro shell veci a aj lacnejsie. performance bundy drahsie ako 200e to je krok vzad.

GIRO

Tato bunda sa mi velmi paci ale dat za nu 350 euro nie je malo.Kvalitu potvrdila aj v polskom teste ale radsej by som si ju dal kupit niekomu kdo cestuje z USA na slovensko pretoze tam sa da kupit za 200 euro v prepocte co je neporovnatelne.!.

Kaspy

Kedze som v tomto vlákne uviedol mensiu kritiku na produkt firmy Marmot s GTX membranou, musim si nasypat popol na hlavu.
Obrátil som sa s reklamaciou na firmu Gore-Tex aj Marmot. Obe firmy prejavili ochotu riešiť môj problém, z čoho som bol milo prekvapený. Hlavne firma gore-tex promptne reagovala za čo sa jej týmto chcem poďakovať, lebo v dnešnom svete pri spotrebiteľskom tovare je stretnúť sa s takýmto prístupom ojedinelé.Pripomeniem ešte, že od bundy nemám akýkolvek doklad o kupe, co som od zaciatku vo svojej komunikacii s GTX uvadzal.
Nakoniec vyšlo najavo, že bunda v skutočnosti vodu neprepúšťa. Mokré fľaky, ktoré sa objavujú na pleciach a kapucni su dôsledkom navlhnutia vonkajšej textílie po vyčerpaní hĺbkovej DWR upravy. Po priložení savého papiera na takýto fľak na podšívke, ostal papier suchý. Na dotyk sa však javil ako mokrý, čo v skutočnosti nebola pravda- moja chyba. Hoci som bundu pravidelne impregnoval, na to určenými pracími prostriedkami, DWR sa mi obnovit nepodarilo. Odporučili mi použivať impregnáciu fluoropolymerovym sprejom. Skusim , uvidim...

Peter61

ferkojozko, mas v tom totalny xaoc !
Horolezcom su tie handry na kačací prd, lebo oni ich potrhajú fšelijakými mačkamiskalamišrubamičakanmikladivamiskobami, pripália varičom na portaledži etc.
Jediná správna cieľová skupina sú turisti, ktorí si dávajú pozor, aby si takéto napr.gačky nenatrhli o klinec na lavičke v krčme/chate. Keď sa pod takouto handrou spotia (lebo prší) tak hneď vypisujú na všetky fóry a reklamujú to. Horolezcom sa to nemôže stať, lebo oni majú deravé handry ( v horšom prípade) od prvej túry.

Ferkojozko

a naco su vam turistom take vychytane handry? vsak na tu vasu aktivitu by malo stacit to, co mali nasi horolezci na nanga parbate v 69 :)

Feeelen

Ahojte má niekto skúsenosti už s touto bundou alebo aj nohavicami, napíšte svoje pozitíva aj negatíva, mám totiž záujem o tuto bundu

Kaspy

Suma sumarum podla mna nie je oznacenie Pro alebo Performance Shell pre membranu samotnu ale pre hotový laminát- to mi príde ako najlogickejsie vysvetlenie. Co sa tyka paropriepustnosti, zavisi od tolkych faktorov, ze hoc sa na porovnania uvadzaju nejake cisla (Ret a pod.), uzivatelovy je to v podstate naprd, kedze to hlavne zavisi od poctu svov, prevedenie vetracich otvorov atd atd...to znamena ze dva rozne modely z rovnakeho materialu (dam na to krk)nebudu rovnako "dýchat".
Raz som niekde nadabil na jeden polsky test bund, kde fakt tvrdo testovali par modelov a pri skuske pretecenia, ked chlapici v nich stali pod sprchami, fakt bundy pretiekli, takze v tych postacujucich 10k velmi neverim, ale to je vec nazoru. Po dalsie je na mieste otazka zivotnosti membrany...hlavne na tych pleciach..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov