Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poistenie na horách II.

Diskusná téma K článku: Poistenie na horách II.

Počas minulého roka sme sa venovali téme novely zákona o Horskej záchrannej službe, ktorá ustanovuje aj platenie za záchranu v horách. Keďže odvtedy už uplynul nejaký čas, prinášame vám aktuálne informácie o jednotlivých poisťovniach a o ich produktoch. Ako bonus pridávame aj informácie o tom, aký je postup zo strany Horskej záchrannej služby, čo sa týka preplácania zásahu.

Jano

Mala oprava ohladom OEAV: da sa poistit aj cez dalsiu organizaciu, Slovensku skialpinisticku asociaciu /www.skialp4u.sk.

Lubo

Nie som si momentalne isty, ale do znacnej miery som presvedceny, ze hory.sk aj SSA to robia v sucinnosti a vysledok je rovnaky = clenstvo v OEAV sekcia Edelweiss Vieden. Rozdiel je iba v tom, komu ide aka vysoka provizia. Pokusim sa vsak ziskat viac informacii a napisem ich nasledne sem do fora.

Miro

Viete niekto je to poistenim na Polskej strane Tatier ?

Lubo

OEAV je medzinarodna poistka, ta ti to urcite v pohode zabezpeci. Komercne poistenia spominane v clanku (okrem OEAV) funguju iba na uzemii SR.

Hasty

preplaca OEAV naklady aj pri poruseni navstevneho poriadku (ako pohyb mimo chodnika popripade bivakovanie v NP)?

Lubo

Podla mojho nazoru OEAV neriesi, ze kde sa nachadzas pri poskytnuti zachrannych sluzieb. Jednoducho preplaca naklady HZS. Kazda krajina by mala mat svoje paky na to, ako riesit problem s porusovanim zakona. V idealnom pripade by to malo fungovat tak, ze HZS ta zachrani, nahlasi ta na spravu narodneho parku a oni ti daju mastnu pokutu. Ak nezaplatis, tak to bude dalej riesit policia a nasledne prokuratura a sud. Zial sucasny stav skor nahrava porusovatelom...

Sukino

Bavime sa tu o kalendarnych rokoch alebo termine?
Napr. nie je to OEAV poistenie do 31.12.2007?

MisoM

OEAV je platne ak by si sa poistil napr. teraz az do 31.1.2008, alebo presnejsie pokial by si chcel poistenie OEAV napr rok teda na 2008, tak mam tusenie, ze uz ked si ho zakupis v 09/2007 tak ti bude platit od 09/2007 do do 31.1.2009, teda cely rok 2008 plus tie prechodove obdobia.

V Generali napr sa da poistenie kupit presne od daneho dna na rok , teda napr ak si ho kupim od 2.2.2007 plati do 1.2.2008, teda kalendarny rok od datumu zakupenia. Ostatne SK poistovne neviem isto ale asi to maju podobne ako generali

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma