Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lanovka na Kráľovu hoľu!

Juro skier

trosku neskoro ale predsa.
v tej ubohej bohomzabudnutej doline by to pomohlo viac ako automobilka. ludia by mali zrazu pristup k lepsim sluzbam, mali by vyssiu zivotnu uroven a prirodu by to vela nestalo. ale lepsie je asi zit ako v stredoveku.. tot vase nazory

Vladeno

Ten s tou palmou zabil... :-D Niektoré príspevky sú ale fakt na zamyslenie...

Lubo

Tiez som ten clanok cital. Titulok je cisty clickbait a obsah by sa hodil skor do blogu ako autorskeho clanku SME.
Tiez palec hore Jjanovi.

Jjano

O bufete a útulni vo vysielači sa hovorí už dlho, nie je to nič nové.
Žiadna nová výstavba tam určite nehrozí. Vlastník vysielača chce zneprístupniť miestnosť, ktorá je tam teraz prístupná, ale nechce to nechať bez náhrady, tak uvažuje o premene jednej z bočných garáží na útulňu. To je celé.

DureBR

Takze moja sukromna konspiracia - zacina sa medialna masaz o potrebe komercnej vystavby na Kralovej holi.

DurecBR

Na Kráľovej holi stojí vysielač. A to je problém
plus.sme.sk/…/na-kralovej-hol…

Autorka, ktora sa na SME primarne venuje kulture, okrem ineho pise "... Keby sme boli v Česku alebo v Rakúsku, už by tu dávno bola vybudovaná krytá terasa s výhľadom a viedla by sem lanovka ..."
Ale na zaciatok by sa uskromnila, keby tam bol bufet, moznost noclahu, spristupnena asfaltka.
Co ma vsak znepokojilo, je vyjadrenie zastupcu Towercomu : "... Uvedomujeme si spoločenskú zodpovednosť v podpore regionálneho rozvoja. Chceme rozšíriť možnosti útulne, aktuálne zvažujeme viaceré alternatívy a rokujeme s obchodnými partnermi, ktorí by zabezpečovali prípadnú prevádzku,“ tvrdí Michal Šuran, zástupca spoločnosti Towercom. Na otázku, kedy v budúcnosti, odpovedá, že plán je v roku 2017.

Chors

A to, že tie cesty sú potrebné na tom nič nemení...

Chors

Jonatán, áno, je to postupné premieňanie krajiny na "betónovú džunglu". Ospravedlňujem sa, že odpovedám za iného, ale mal som chuť.

Merhorn

Ono tazko povedat, narast miesto v horizontalnej aj vertikalnej rovine je prirodzeny proces, nie Slovensku vlastny. Kazda cesta ktora nie je potrebna je zbytocna teda, kazde riesenie ktore sa da spravit inak, ekologickejsie s unosnou ekonomickou zatazou je lepsie. Myslim, ze by sme mali dobudovat cestne tahy ktore sa buduju a tie existujuce dat do poriadneho stavu a otazka ohladom pripadneho dobudovania dalsich moze prist naradu az nasledne.

Svatopluk stepanek

pre dano: aj ked som podla paperov cudzinec, dovolujem si 100% suhlasit s vasim nazorom na bratislavsky centralismus, to iste je aj s prahou, ale nie tak vypukle
uz kedysi za socialismu pisal sociolog vlado krivy, ze keby sa postavili slusne cesty namiesto sidlisk v blave, nevyludnuvali by sa velke casti vidieka
/ ospravedlnujem sa za
tento exkurz /

Jonathan.sk

...milý boris-cz, myslíš že vybudovanie jedinej rýchlostnej komunikácie ktorá spája najväčšie mestá v krajine je premieňanie krajiny na "betónovú džunglu"?

Boris-cz

Kolegové Ivok a podobní:
a co tak tu "podstatnú časť kamiónovej dopravy" tlačit na železnici???Já vím,my dole nic nezmůžem,ale aspoň si uvědomme,že neustálé přeměňování krajiny v betonovou džungli není řešení.
Ale asi by to bylo na obšírnější diskuzi,ať se i toto velmi závažné téma dostane víc mezi lidi.A kde začít,když ne tady mezi lidmi co mají rádi přírodu?Na tunning-party asi ne(zatím).

Dano

Po tom ako odznelo v správach o odsúhlasení Ministerstvom životného prostredia povolenie výstavby cesty cez Krupovo sedlo, tak si myslím, že je už škoda sa baviť o nejakých národných parkoch, nejakom Ministerstve životného prostredia. Je tu len sila peňazí, bratislavský totálny centralizmus a snaha vlastniť všetko. Zničili Donovaly a potupujú ďalej. Tieto hlasy sú im tak ľahostajné. Je to už veľmi, veľmi smutné.
Dano

Adamus

Ten smutny smajlik ako na ceskych cestach :-( MUSIME TO OPRAVIT .... si mal na mysli ...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma