Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Bezkarske trate vo Vyskokych Tatrach a na Zdiari

Diskusná téma Bezkarske trate vo Vyskokych Tatrach a na Zdiari

Viete mi niekto poradit bezkarske trate v okoli Vysokych Tatier, pripadne Zdiaru? Viem, ze nejake trate su na Strbskom plese, na Zdiari by tiez nejake mali byt, ale vela informacii o aktualnom stave som nenasla.

Peter61

Ja?No
vidno, že čosi prepíli aj skôr, 27.dec.
Chcelo by to pred sezónou spíliť tie sucháre, ako minulej jari/leta okolo chodníkov zo severu. Posledné boli Meďodoly.

Ja?No!

keď sme išli magistrálou naposledy 16.2. zo Štrbského do ústia Žiarskej tak sme všetko popílili.

Peter61

Štrbské Pl. :
trate strojovo upravené, Magistrála na Jamské pl. upravené nohovo a na 3 miestach by sa zišlo aj pílovo

Bean

Veru tak, co nebude zarabat na ruskych oligarchoch, do toho sa neoplati investovat. Take su Tatry dnesnych dni :(

Vrana

Dnes naobed Smokovce, Lomnica prakticky bez snehu a dazd. Neskor zacalo snezit. Strbske by mohlo byt OK. Na nejake vychadzky na lyziach v podhori Tatier mozte zatial zabudnut.

Bean

Ja by som to nejak neviazal silou mocou na upravene trate. Ked je dost snehu, co tam asi je, tak si vyberiem kam chcem ist pozriet a proste tam idem. Bezky su aj na to - ulahcuju pohyb na snehu, ci uz v areali alebo mimo neho.

Silvia

Dakujem všetkým za rady, už len nech sa všetok sneh neroztopi:-)

Peter61

bezkar.sk/strbske.php
Multifunkčný eurofondový chodník Holá úboč - Smrekovec je v podstate paralelka nad TEŽ (Popr.pl.- V.Hagy), ale či tam bude stopa od bežiek alebo od LKT, netuším.

Sreto23

Urcite odporucam Jamske pleso. Na strbskom je vzdy urobena minimalne ta 5, niekedy aj viac. A k tomu golfu. Posledne 2-3 roky sa da bezkovat na golfovom ihrisku pod Tatranskou lomnicou. Zvyknu tam byt pekne upravene okruhu, hlavne na klasiku. Da sa ztamadial dostat po lesnych cestach az do mlynciek a tatranskych matliarov. Tohto roku malo byt nieco spravene aj na spiskej magure, ale neviem ako to tam je. Ked je dost snehu tak pekne trasy su aj v Kezmarku, lesopark sever, ale robene su vacsinou len bezkarmi. Ale teraz to vsetko sa topi, takze cez vikend asi len strbske a vyssie.

Vrana

Nakoniec kto by chodil do Tatier bezkovat, vsak? V zime budeme hravat polo, v lete golf ...

Sona

Raz sme sli na bezkach zo Strbskeho plesa nefrekvenotvanou a zasnezenou asfaltkou na Popradske pleso - to bolo vynikajuce - a odtial do Vysnych Hagov popri asfaltke. To uz bolo menej vynikajuce, lebo nasej pozornosti uslo, ze tu uz nie je chodnik spajajuci osady, ako napr. medzi Smokovcami a Lomnicou, po kt. sme mienili ist. Tak sme sli po snehovom mure, ktory urobili cestne pluhy. Bolo to trochu narocne, najma na miestach, kde boli napr. mostiky alebo konare stromov, ale zaroven celkom dobrodruzne. Nepredkladam to ako navod, ale ako ukazku, ze bezkovat sa da vselikde, ked uz aj nie su trate :)

KarolM

S bežkárskymi traťami v Tatrách je to čoraz horšie. Dlhé roky po MS 1970 v klasickom lyžovaní na Štrbskom Plese tam bol bežkársky raj s množstvom parádnych okruhov, ten najdlhší čierny mal 25 km. V súčasnosti funguje slabý odvar najkratšieho (modrého) 5 km okruhu. Na Ždiari sme boli pred rokom so špeciálnou túžbou využiť bežeckú stopu na hrebeni Spišskej Magury. Tá však nebola urobená (i keď bola propagovaná). Argumentom miestnych bolo, že nie je stopa, lebo nie sú bežkári. Keď som odvetil, že možno opak je pravdou (nie sú bežkári, lebo nie je stopa), trochu sa zamysleli – aktuálny stav nepoznám. Pred rokom boli upravené trate v Ždiari pri stredisku Strednica, bolo toho však veľmi málo…Na bežky v Tatrách môžem doporučiť Jamské pleso (býva ja stopa), Popradské pleso, Brnčalovu chatu alebo Bielovodskú dolinu (ale bežkárske trasy tam nie sú), niečo upravené by malo byť v okolí Tatranskej Lomnice.

Sona

V Tatrach byvali za Strbskym plesom, este ked tam stal les, vyborne 5, 7,5, 10 a niekedy myslim aj 12 km trate. Potom tam nastali nejake spory kvoli pozemkom a istu dobu sa upravoval len maly okruh, asi 1,5 km. Pred dvoma rokmi bol upraveny jeden 5 km okruh. Ten sa myslim upravuje aj teraz. Ale uz to akosi nie je ono...Da sa ist na bezkach aj okolo plesa, ked mas dost snehu, a smerom od plesa k arealu FIS. tam byva male koliecko na stadione.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma