Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Dva svety

Diskusná téma K fotke: Dva svety

Dva rôzne svety - zimný svet v horách a jarný svet v podhorí. Fotené z modrej značky od Čertovej sihote nad Kláštoriskom, pohľad na Tatry a obec Hrabušice.

Zaratustra

no, chlapci, mozno nemam pravo zasiahnut do diskusie, mozno ano, kedze sme na webe ... tiez som tu pridavala kadejake foto, mysliac si, ze je to turisticky web ... ale pripomienky k mojej "tvorbe" ma inspirovali a poucili, takze sa snazim lepsie fotit, a pochopila som, ze nie je foto ako foto, takze len s nemym uzasom sledujem uzasne fotky, a namiesto toho, aby som sa uspokojila s tymi mojimi, snazim sa fotit lepsie, A MYSLIM ZE AJ O TO V GALERII IDE, takze dakujem za kritiku, uprimne :O) napriek tomu, ze som zena a mam 37 rokov, dam si poradit, A AK MAS INFO FOTO, STACI VYPNUT HODNOTENIE vsetko dobre

Bulat

eskimo, snad takym trikom ako mobil za korunu nenaletis... mozno tak pred 15 rokmi... ver ze si ho preplatil tvojmu operatorovi niekolkonasobne... :D

Eskimo

Vážení a milí,
toto sú zbytočné žabomyšie vojny! Proste sa dohodnime, že sa nedohodneme a hotovo. Vladvlad povedal svoj názor a ja som mu povedal, že s ním nesúhlasím a uviedol som aj prečo.

Bulat: mobil ma stál 1 Sk (slovom: jednu slovenskú korunu) a je v ňom 1.3Mpix fotoaparát. Fotenie ním nie je otázkou lenivosti, ale filozofie - som turista, ktorý občas niečo odfotí, nie fotograf, ktorý chodí do prírody len preto, aby z nej priniesol úžasné a bezchybné zábery. S tou dodatočnou úpravou fotografie v compe máš pravdu - naozaj by sa dala vylepšiť. Ale nepovažoval som to za potrebné, lebo som netušil, že ľudia komentujúci túto galériu sú až takí hákliví, pokiaľ ide o technickú kvalitu.

Vladvlad si možno naozaj myslí, že mi dal dobre mienenú radu, keď mi tu napísal, že fotka je po technickej stránke nekvalitná. Nedal. To som vedel aj bez neho. Napriek tomu som fotku sem umiestnil, lebo si myslím, že má svoju dokumentačnú hodnotu a ilustruje mapu. Ale to už sa opakujem - snáď som to vyjadril dosť jasne v predošlých príspevkoch. Kto chce pochopiť, pochopí - kto nechce, nemusí...

Bulat

Eskimo, reagujes trosku prchko na kritiku, obavam sa ze opravnenu... kvalita fotky nie je nutne viazana iba na fotovybavu za niekolko desiatok tisic korun... respektive mnoho sto euro/. Je tu vela autorov, myslim ze vacsina, ktori fotia obycajnymi kompaktami, ktore su mozno lacnejsie ako tvoj mobil. Pokial si ale lenivy i ten najobycajnejsi fotak zo sebou zobrat, a cvakas na mobil v uvedenej kvalite, tak sa kritike necuduj. A este jedna pripomienka, keby si venoval danej fotky aspon par minut v kompe, mozno by z nej predsa len išlo niečo vykresat, a vysledok mohol byt lepsi.Snad ta pripomienky neurazia, pamataj na to ze fotografi-amateri su tu prakticky vsetci, neviem ze by sem daval fotky niekto, kto sa tym živí profesionalne... Howk.

Vladvlad

:)))))) Ešte :)))))
Žiadny sľub som ti nedával.

Škoda, že sem nazareaguje niekto iný, asi nemá dôvod.
Treba nechať ľudí vo svojej nevedomosti o tom aké úžasné zábery tu dávajú.

Váž slová, tvoje fotky som neurážal, poukázal som na 2 (slovom DVE) a "len dve". Ostatné sú no-problem. Ale zjavne nemáš rád keď ti niekto aj v dobrej mienke niečo vytkne. Tvoj názor, že niektoré moje "fotky sú mizerné" - podľa mňa bolo použité nevhodné slovo. Ak sebakriticky zhodnotím svoje fotky a vyberiem tie menej kvalitné (hlavne zo začiatku a fotené foťákom ako sú teraz v mobiloch) a mal by som ich porovnať s tým čo si tu ukázal ty eskimo, tak neviem neviem, radšej to robiť nebudem.
Podľa ohlasov druhých teda mizerné nie sú, ani žiadne iné "mizerné" fotky som tu až do dnešného dňa, za ten rok čo som tu nevidel. Až do dnešného dňa.

K tej geografickej obmedzenosti, len toľko: :)))
Každý nech ukáže zo svojho kraja to čo je na ňom pekné a nie aby splnil niekoho normu o tom, že tu treba dávať fotky z celej republiky.
Radšej unikátne zábery v jednej oblasti (ktoré sto percentne posúdi len ten kto tú oblasť pozná) ako bezvýznamný, bezdetailný výcvak, ktorý... Pozrel som sa znova na tú fotku a nemám ďalšie slová.

Tentoraz dávam sľub nie tebe, ale sebe, že nebudem reagovať ani sa pozerať na to čo vyprodukuješ a rovnako ma nezaujíma tvoja odpoveď, ktorá určite príde, pretože ako sám píšeš "dovolím si mať posledné slovo".

Svojou dobre mienenou radou, za ktorú by druhí možno poďakovali, som sa:
-dostal do zubov autora tejto fotky,
-zistil aké sú niektoré moje fotky mizerné :),
-opäť si precvičil písomný prejav a hlavne
-som sa obral o drahocený čas, ktorý teraz pôjdem venovať rodine :)))

Eskimo

Nuž tak toto je naozaj ako dialóg hluchého s nemým... Ale keďže ide o diskusiu k mojej snímke, dovolím si mať posledné slovo (dúfajúc, že dodržíš svoj sľub a nebudeš na to už reagovať).

Ešte raz zopakujem svoj názor - myslím si, že toto je (alebo by aspoň mal byť) hlavne turistický a nie fotografický web, a preto fotografie tu zverejnené by mali plniť hlavne dokumentačnú a orientačnú funkciu. Technická kvalita by mala byť druhoradá.

Za každého nech hovoria jeho fotky. Ja sa za svoje nehanbím - ani za tie podpriemerné. Nehanbím sa ani fotografovať mobilom. Ak moje fotky niekto skritizuje, ako teraz ty - prosím, nech sa páči. Ak ich niekto pochváli - prosím, nech sa páči. Verím tomu, že má význam pridávať ich sem, lebo svojim spôsobom zvyšujú kvalitu služby turistickamapa.sk$ret

Pozrel som si aj tvoje zábery. Niektoré z nich sú priamo skvelé. Niektoré iné sú dosť mizerné - napriek tomu, že neboli fotené mobilom. Ale takmer všetky majú z môjho pohľadu jeden zásadný nedostatok - sú príliš geograficky limitované.

Vladvlad

Slušne vyjadrený môj názor a prchká tvoja odpoveď.
Čakal som podobný typ odpovede, a stalo sa :)
Väčšinou sa tu nereaguje na obrázky, ktoré sú podpriemerné, načo aj.
Chcel som ti len slušne naznačiť, že námet je pekný, ale ak si porovnáš svoju fotku a hociktorú inú čo tu je, tak tvoja je na tom veľmi zle.
Súhlasím, že toto nie je super-brutal profi foto web.
K téme fototechnika a jej použitie bežnými ľuďmi sa nemá význam s tebou baviť, pretože svoj názor už máš.
Áno, všetci tu fotia len so zrkadlovkami a objektívmi za jeden priemerný mesačný plat.

Za každého nech hovoria jeho fotky. Na tvoje už reagovať a tobôž nie hodnotiť, už nebudem.

Pekný deň ti prajem, síce tu u nás neprší, ale keď bude, aj tak mi bude veselo z tvojej odpovede :)

Eskimo

A Tebe, milý vladvlad, by zase nezaškodilo trochu tolerancie. Nie každý je profesionálny fotograf ochotný investovať ťažké prachy do drahého fotovybavenia a vláčiť ho na túrach všade so sebou. Ako som tu už kedysi napísal, ja som len "paparazzo", ktorý fotí čo ho zaujme. A keď si myslí, že by to mohlo zaujať aj ostatných, tak to tu zverejní.

Podľa mňa by táto galéria nemala byť elitným klubom bezchybnej fotografie, kde je všetko stopercentne ostré, kontrastné a vyvážené. Keďže sa fotky z galérie zobrazujú aj v mape, plnia hlavne dokumentačnú funkciu - ukazujú prípadným novým návštevníkom nejakej oblasti ako to tam vyzerá. Asi Ti uniklo, že ja do galérie pridávam fotky takmer výhradne z takých miest v mape kde široko-ďaleko žiadna snímka nie je. A nehodlám s tým prestať iba preto, že niekto má výhrady voči kvalite obrázkov z mobilu.

Vladvlad

Ahoj, trochu sebakritiky by nezaškodilo. Tvoje posledné dve fotky sa hodia na obrazovku mobilu, ktorým boli fotené a nie v takejto veľkosti na túto stránku.
Táto fotka má námet pekný, ale jej prevedenie...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok