Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý Zrub pod Veľkým Lyscom

Diskusná téma K článku: Bývalý Zrub pod Veľkým Lyscom

Na mojich zimných potulkách pohorím Tribeč som sa dostal do oblasti vrchu Veľký Lysec. Pri zdolávaní jeho vrcholu som pod bralami tejto kremencovej hôrky objavil zrub. Táto stavba určite poteší nejedného tuláka, ktorý v nej nájde výborné miesto na prenocovanie, keď sa zatúla do týchto končín. Samozrejme, na záver článku prinášam aj niekoľko viet o pozoruhodnostiach v okolí, ktoré sa oplatí v tomto kraji navštíviť.

Priesil

PaliT : No ten latifundista má zálusk aj na zvyšok vrchu a na Zobore ste furt stavať dáku hovadinu čo už jennu takú má. Též mám pocit že veter fúka z toho smeru, ale víš, to je len moja konšpirácia.
Bodaj ho porantalo !

Ade.e

Skoda, bola to vcelku prijemna chajdicka, aspon, ze som tam stihol prespat, ked som prvy a zatial posledny krat bol na Tribeci..

Lubo

Uff, tak to je veru skoda toto :-(

PaliT

Nemáme hľadať páchateľa skôr v tom latifundistovi, čo sa zmocnil takmer celej druhej strany vrchu, ktorý ohradil mocným plotom?
(Nechcem kuvikať, ale podobné prípady sa tradovali aj inde, napr. pri Bukovej, Poráči a iných miestach).

Podaj to porantalo! :(

Priesil

Bohužial zrub už neexistuje. Dakto sa hral zo zápalkami. Kamoš zavolal hasičov nech nezhorí aj les.

Tomasz.

Priemne pohorie. Krasne vyhlady. Navstivili sme zrub 31.08.2018 pri povratnej ceste z Balkana do Krakowa. Nespali sme tam (mali sme dole svoj minikamper), zrub je ale v poriadku i da sa prenocovat.

MisoB

K článku pridané 4 fotky aktuálneo stavu (vďaka Michalovi Mydliarovi).

Tartin

Včera sme zrub navštívili a všetko je ok.

Zdenči

Strávili sme tu noc z 12. na 13.5. Predpoveď hlásila na túto noc najväčší úhrn zrážok počas nášho putovania a lejak naozaj aj prišiel. Vďaka za túto krásnu chatku na krásnom mieste.

Peter.r

áno zrub je funkčný, prespali sme tam začiatkom júla 2014.

PaliT

Vie niekto povedať, či je zrub funkčný?

Tono

Ked som ja osobne navstivil lokalitu Velcice - Pri Ceresnovom potoku, tak sme isli z Velcic polnou cestou popri Ceresnovom potoku, az tomu pritoku. Obcas sa ale polna cesta stracala, bola dobre zarastena prhlavou a kriakmi. To bolo v roku 1996. Inak, vlastny hradok je kusok hore nad sutokom, len moc toho z neho nevidiet. Je tam len velmi slabo viditelny val s priekopou, ktora dnes ma vysku a hlbku tak max. 0,7 m. Z veze hradku boli v tom case viditelne uz len zaklady muru tak do vysku cca 0,3 m a kuzel sute. Viac nic. Odporucam navstevu na skoru jar, alebo neskoru jesen, ked su taketo lokality najlepsie v terene "citatelne".

Romax

Zaujala ma informácia o zaniknutom hrádku Velčice - pri Čerešňovom potoku - toto je pre mňa novinka (a som rád, že Tríbeč mi vie stále ponúknuť niečo nové:). Chcem sa spýtať, či k danému hrádku vedie nejaká cesta/chodník ako odbočka z asfaltovej cesty, ktorá j spája Zlatno s Kostolanmi pod Tríbečom a je neďaleko od spomínanej lokality. Chodím tade často na horskom bicykli a rozmýšľam nad tým, že by som sa tam šiel aj pozrieť...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma