Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Maly Rozsutec S/BEZ maciek

Diskusná téma Maly Rozsutec S/BEZ maciek

Zdravim, chceli by sme si spravit "prechadzocku" ktorej by mal dominovat Maly Rozsutec. Macky vo vybave nebudu chybat, ale este v nich nemam vela nachodene. Najviac sa obavam prudkeho stupania a nasledneho klesania z Rozsutca. Pri ceste dole tym rozbytym zlabom smerom na Podrozsutec(poznam zatial len z fotiek) je lepsie smykat sa, alebo nechat macky na nohach a robit opatrne kroky? Resp. co je horsie...letiet dole na zadku, alebo robit kotrmelce s mackami na nohach:D Viem ze asi ani jedno: neviete mi hodit link, ako sa spravne pohybovat s mackami na nohach...vsade som nasiel len ze smykanie na bruchu s pokrcenymi kolenami...ale to v mixovom terene asi nie je celkom onco. Diky.

Peter61

Mayko, obuvanie maciek a chodzu je najlepsie si dopredu NACVICIT v jednoduchom terene (antivzor je: clanok M.Blanc II)
Rady na dialku:

  • spravnu velkost maciek si nastavit doma, zistit, ktora je P/L, obut. Zopakovat nababuseny s celovkou
  • pouzit navleky, aby si si neprekopol nohavice/nohu
  • chodit nasiroko, aby sa macka nezachytavala nohavice, navleky, remienky
  • po cca 5 min chodze zastavit a skontrolovat dotiahnutie remienkov/poistnych remienkov
Mayko

Diky za rady. Prvy krok mam za sebou..teda bez tej celovky:D Zaujali ma tie navleky. Hovoris o klasickych zimnych navlekoch, lebo sa mi nezda, zeby ten material dokazal odolat ostrim hrotom. Kaslat na navleky...nic sa prepichovat nebude:D

MisoM

mayko neboj sa bude :)), zakopnes si do nohavic ani nevies ako a prave v tom okamihu ked to budes najmenej ocakavat :), tie navleky tiez mozem len odporucat :)

Peter61

mayko, návleky napr.z Cordury, prípadne pre večších ekspertov bi sa zyšiel aj kevlar.
Za mierny poplatok môžem poslať aj foto diery v nohe a nediery v softshelli ( iba pre Bacarrrrdiho: obe samozrejme made in Šariš)
CTčka sú svine.

Mayko

Jasne, navleky beriem na nohy... Prekvapilo ma len, ze to cordura podrzi...nejdem to skusat, tie macky su vazne ostre ako svine. Taka diera v nohe, hmm, nic prijemne

Peter61

Čorúra nepodrží, ale potom krv netečie zvonku na topánku, ale dovnútra do ponožky. Je to potom estetitititickejšie na fotke.

Mayko

...mam rad forum na hikingu: cloveku nie len poradia, ale este sa aj zajsmeje:D

Vrana

Ucit sa chodit v mackach na Malom Rozsutci, ako vtip dobre. Radsej si ich obuj uz skor, v Dierach alebo na Tanecnici, a tam skusaj.

Mayko

To vrana: Rozsutec vypustame nakoniec celkom...nikto z partie tam este nebol a radsej si to prv zbehnem niekedy na jar. Hore sa by sa to aj dalo, ale na tu cestu dole smerom na Podrozsutec si vazne netrufam. Diky.

Bacaardi

decka a sezonna uzavera kvoli hniezdiacim vtakom dravym vam nic nehovori????

JurajDKA

uzavera=Velky Rozsutec, nie Urvänica (M. Rozsutec)

Hubik

beres mi to z ust...uzavierka plati iba pre velky rozsutec...takze na maly veselo...:))

JurajDKA

...zial aj na Velky "veselo"; pre vzdorovitych hôrnych chlapcov nariadenia zilinskej stolice neplatia.

Mayko

Diery v nohach / nohaviciach sa nakoniec nekonali, no navleky som si vzal:D Prekvapilo ma pohodlie s akym sa chodilo(Climbing Technology SUPER ICE CLASSIC) a tiez ako to drzi na vsetkom...teda mozno okrem plechovych plosin:D Nakoniec sme prechodili len Diery(bez maciek by sme sa asi po chvili obratili) a kedze dnesne pocasie velmi neprialo vyhladom, tak sa nekonali ani Medzirozsutce.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum