Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý zrub v sedle Príslop

Diskusná téma K článku: Bývalý zrub v sedle Príslop

Ak sa chystáte absolvovať hrebeň Oravsko–Kysuckých Beskýd, ponúka sa vám viacero možností ubytovania. Okrem horských chát v tesnej blízkosti štátnej hranice, je tu možnosť bivakovania v zrube, ktorý sa nachádza v sedle Príslop (Przelecz Przyslop), pod vrchom Rycierova hora. V závere článku nájdete viaceré odkazy na turistické chaty, ktoré je možno využiť na nocľah, či občerstvenie pri absolvovaní hrebeňovej túry.

Tono

Pozdravujem edit. team, mohol by som poprosit pridat link na tento clanok do clanku Hrebenovka Oravsko - Kysuckych Beskyd hiking.sk/…/hrebenovka_oravsk… k odseku Sedlo Prislop? Ak je to mozne, vopred dakujem.
Tono

V.v.l.a.a.d.o.o

Opisovaný zrub je vnútri dosť znečistený , namiesto dverí je len diera , okná tak isto. Vnútri je smrad a zopár odpadkov. Pri zrube je stôl s lavičkami a košom na odpadky. V čase našej návštevy v máji 2011 bol kôš preplnený a odpadky čiastočne rozsypané po okolí. Blízka búdka na poľskej strane je prázdna a čistá. Dvere sa dajú zavrieť, namiesto okien sú len prázdne otvory. Z piecky ostal iba kúsok dymovodu vyhodený za búdkou. Z kresla ostala iba jedna časť , ktorá je vyhodená vonku pri ohnisku. Pohodlne sa tam vyspia traja ľudia, priestor je asi 2 x 3 metre a dvere sú na užšej strane. V okolí je dostatok suchého dreva.

Kajsi

ahojte, neviete v akom stave je zrub teraz?

Muki

Nezná to tam niekto? Potreboval by som poradit,či sa dá zísť z Przegibka od chaty,resp.ŠT. HRANICE priamo na slovenskú stranu do Vychylovky.V mapách tam nie je nič také,ale myslím,že jsem tam v lese jednou viděl jakýsi rozcestník,co vedl šipku do lesa,na juh,na Slovensko.
Líbila by se mi taková pentlička Ricierová - Príslop sedlo - Bacówka na Rycerzowej - Przegibek- Vychylovka - Brhlov potok ?
kiejsiwbeskidach.estranky.cz/…

Muki

Odpovím si sám,neboť jsem absolvoval z těmi nejpovolanějšími - turisty z Nové Bystrice III.ročník výstupu na Rycierovú.Od Przegibka -chaty ideme na št.hranicu do sedla,kde je šipka do Vychylovky - Brhlov Potok.My sme však zo sprievodcami,ktorí byli nikto iní,ako myslivci z N.B. išli smerom ku Rači,a za Javorinou,po sestupu z ní sme išli vlevo na druhú Javorinu,o pár metrů nižší, cez Brýzgalku a dalšie nádherné zbytky osád do Novej Bystrice.
Srub v sedle Príslop je připraven pojmout pár nocležníků,ale chce to udělat poriadok,vyniest odpadky,nanosit větve,lebo podlaha je tu z kulatin,čo by asi utiskalo celú noc.Je to už starší stavba,čo nemá svojho pána...

Muki Tramp

Z 9./10. V. 2016 som robil pentličku z Vychylovky - Koleno na chatu Na konci sveta,po vlastnom značení na Javorinu,po št. hranici na Przegibek,dalej po modrej - ale idte radšiej po červenej z Przegibka na PTTK na Rycerzowej.
Po čiernom dole do Soblówki,napoj na žltú,cez hrebienok do Glinki a stále po žltej na Krawcowy,tu noclah.Ráno návrat po modrej cez Úšust,Svitkovú naspat do Vychylovky,stále po štátnej hranici.Na tomto úseku nepotkáte vela turistov.Zrub je stále v horšom stave,v sedle Príslop kdosi porozbíjal smerovníky akejsi zelenej kysuckej cesty.Pekný kraj.

Krumpi

prístrešok je úplne rozpadnutý a plný odpadkov :(

Pavel Forgáč

Potvrdzujem, že je prístrešok totálne rozbitý a plný odpadkov. Nedá sa v ňom schovať ani núdzovo :(.

Matobee

Dnes som išiel okolo. Plánoval som v ňom aj nocľah, ale našťastie som k nemu došiel až ráno. Lebo by som spal na lúke.

Je z neho už len smutná kopa dreva a odpadkov. Škoda ho, bol na skvelom mieste. :-(

Lubo

Fuha, skoda veru. V tomto zrube som spal pri prechode Beskyd.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum