Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bývalý zrub v sedle Príslop

Diskusná téma K článku: Bývalý zrub v sedle Príslop

Ak sa chystáte absolvovať hrebeň Oravsko–Kysuckých Beskýd, ponúka sa vám viacero možností ubytovania. Okrem horských chát v tesnej blízkosti štátnej hranice, je tu možnosť bivakovania v zrube, ktorý sa nachádza v sedle Príslop (Przelecz Przyslop), pod vrchom Rycierova hora. V závere článku nájdete viaceré odkazy na turistické chaty, ktoré je možno využiť na nocľah, či občerstvenie pri absolvovaní hrebeňovej túry.

Lubo

Fuha, skoda veru. V tomto zrube som spal pri prechode Beskyd.

Matobee

Dnes som išiel okolo. Plánoval som v ňom aj nocľah, ale našťastie som k nemu došiel až ráno. Lebo by som spal na lúke.

Je z neho už len smutná kopa dreva a odpadkov. Škoda ho, bol na skvelom mieste. :-(

Pavel Forgáč

Potvrdzujem, že je prístrešok totálne rozbitý a plný odpadkov. Nedá sa v ňom schovať ani núdzovo :(.

Krumpi

prístrešok je úplne rozpadnutý a plný odpadkov :(

Muki Tramp

Z 9./10. V. 2016 som robil pentličku z Vychylovky - Koleno na chatu Na konci sveta,po vlastnom značení na Javorinu,po št. hranici na Przegibek,dalej po modrej - ale idte radšiej po červenej z Przegibka na PTTK na Rycerzowej.
Po čiernom dole do Soblówki,napoj na žltú,cez hrebienok do Glinki a stále po žltej na Krawcowy,tu noclah.Ráno návrat po modrej cez Úšust,Svitkovú naspat do Vychylovky,stále po štátnej hranici.Na tomto úseku nepotkáte vela turistov.Zrub je stále v horšom stave,v sedle Príslop kdosi porozbíjal smerovníky akejsi zelenej kysuckej cesty.Pekný kraj.

Muki

Odpovím si sám,neboť jsem absolvoval z těmi nejpovolanějšími - turisty z Nové Bystrice III.ročník výstupu na Rycierovú.Od Przegibka -chaty ideme na št.hranicu do sedla,kde je šipka do Vychylovky - Brhlov Potok.My sme však zo sprievodcami,ktorí byli nikto iní,ako myslivci z N.B. išli smerom ku Rači,a za Javorinou,po sestupu z ní sme išli vlevo na druhú Javorinu,o pár metrů nižší, cez Brýzgalku a dalšie nádherné zbytky osád do Novej Bystrice.
Srub v sedle Príslop je připraven pojmout pár nocležníků,ale chce to udělat poriadok,vyniest odpadky,nanosit větve,lebo podlaha je tu z kulatin,čo by asi utiskalo celú noc.Je to už starší stavba,čo nemá svojho pána...

Muki

Nezná to tam niekto? Potreboval by som poradit,či sa dá zísť z Przegibka od chaty,resp.ŠT. HRANICE priamo na slovenskú stranu do Vychylovky.V mapách tam nie je nič také,ale myslím,že jsem tam v lese jednou viděl jakýsi rozcestník,co vedl šipku do lesa,na juh,na Slovensko.
Líbila by se mi taková pentlička Ricierová - Príslop sedlo - Bacówka na Rycerzowej - Przegibek- Vychylovka - Brhlov potok ?
kiejsiwbeskidach.estranky.cz/…

Kajsi

ahojte, neviete v akom stave je zrub teraz?

V.v.l.a.a.d.o.o

Opisovaný zrub je vnútri dosť znečistený , namiesto dverí je len diera , okná tak isto. Vnútri je smrad a zopár odpadkov. Pri zrube je stôl s lavičkami a košom na odpadky. V čase našej návštevy v máji 2011 bol kôš preplnený a odpadky čiastočne rozsypané po okolí. Blízka búdka na poľskej strane je prázdna a čistá. Dvere sa dajú zavrieť, namiesto okien sú len prázdne otvory. Z piecky ostal iba kúsok dymovodu vyhodený za búdkou. Z kresla ostala iba jedna časť , ktorá je vyhodená vonku pri ohnisku. Pohodlne sa tam vyspia traja ľudia, priestor je asi 2 x 3 metre a dvere sú na užšej strane. V okolí je dostatok suchého dreva.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma