Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Nad Záhorskou nížinou

Diskusná téma K fotke: Nad Záhorskou nížinou

Výhľad z vrcholu Devínskej Kobyly (514m) - najvyššieho bodu Bratislavy, od Rakúska cez Česko až do Maďarska (mimo záberu). Spolu s minulou panorámou - Megavýhľad z Devínskej Kobyly, vytvárajú takmer 360° detailný pohľad pri ešte detailnejšej viditeľnosti. Kompresia panorámu znehodnotila, ale na ukážku by stačiť mohla. Už zostáva len pridať detailný pohľad na Bratislavu a hrebeň Malých Karpát :)

Peter Straka

vladvlad: Hej, myslím že som tu začal s popismi:) A práve pri vzdialených kopcoch mi ľudia pomohli s lokalizáciou, bolo to fajn!

Janica

...jaj pekne popisane :-) taketo mam rada...clovek sa pouci,ked si nieje niecim isty...

Vladvlad

meky: nie je zač
jihomoravak: tak som to správne určil. Podľa fotiek na panoramiu/googleearth to tam vypadá veľmi pekne.

Meky

A zase Pani panoráma s popisom.Vďaka!

Jihomoravak

Cau Vlad mas pravdu kopce mezi Buschbergem a Palavou je okoli hradu Falkenstein.Doporucuji k navsteve mam z tech mist mnoho krasnych fotek.

Vladvlad

Vďaka, som rád, že sa páči.
Dalo by sa tam nájsť ešte pár vecí na popis, ale vzhľadom na to ako sa tie detaily pri tejto kompresí stratili je to zbytočné.
Čo som nedal do popisu je rakúske pohorie/kopce medzi radarovou stanicou a Pavlovskými vrchmi, nie som si tým 100% istý, ale mohlo by to byť toto:
mapy.hiking.sk/?x=16.57969952…

Celkovo nadobúdam pocit, že by stálo zato tu vybudovať rozhľadňu. Prístup je po asfaltke až priamo na vrchol, čiže s dopravou by nebol problém. Ak by sa k rozhľadni vybudoval prístup pre ľudí len od strany turistického vrcholu a zvyšná časť vojenského objektu by bola za nejakým plotom/pletivom, bolo by to účelné a nemusel by sa ten vojenský objekt/priestor nejak meniť-búrať.
Výška rozhľadne by nemusela byť extrémna.
Je škoda, že v rámci hlavného mesta nič podobné nie je (TV vežu Kamzík a UFO ani nespomínam) a vrchol Devínskej Kobyly by bol nato ako stvorený.

Čiže stačí kontaktovať našich zvolených komunálnych poslancov, nájsť sponzorov, európske fondy, atď a výsledok sa dostaví :))))))))

MatusM

opäť úžasná popisná panoráma, pomaličky som skroloval asi 3 minútky :-)

Vladvlad

Súhlasím, je to taký "iný pohľad" a "iný rozmer" spolu s náučným cieľom.
Ak sa dobre pamätám, tak práve u teba som videl prvotný pokus o popisy na fotke:
hiking.sk/…/male_karpaty-miku…
hiking.sk/…/male_karpaty-pavl…
príde mi to vhodnejšie dať popis priamo do fotky ako siahodlho opisovať, že niečo je vidno naľavo hore, od stredu 5 cm, v pravom rohu a podobne :)

Peter Straka

Tieto popísané panorámky sa mi páčia, človeka úplne vťahujú do krajiny!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Jarná Rumplovská Maťo úplne ti rozumiem, kedže to tu dobre poznáš a sú to tvoje dajme tomu domáce končiny. Chápem to na príklade Útulne na Kráme, neoficiálne na Močaroch, pod Do …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok