Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sedmák – Klenovský Vepor – Pohr. Polhora

Diskusná téma K článku: Sedmák – Klenovský Vepor – Pohr. Polhora

Letné putovanie Poľanou a Veporskými vrchmi znamenalo pre mňa aj pre Matúša 5 dní úžasnej túlačky po ľudoprázdnych chodníčkoch v hustých lesoch, kde o huby nebola núdza, po zelených lúkach v sprievode motýľov, aj po obhospodarovanej Sihlianskej planine, kde v protiklade k prírode stojí umné využívanie vysoko položenej krajiny. Keďže v lete sme práve na planine museli zmeniť smer na juh a potom západ, aby sme sa detvianskymi lazmi dostali naspäť do Detvy, ostala oblasť na východ od Sihly pre nás neprebádaná. A pritom nás tak lákala. Svoj malý sen sme si splnili v jeden neskorý jesenný víkend.

Muska

Pekný článok! Akurát včera sme prešli túto trasu akurát s vybočením na Zbojská. Je to naozaj pekné "vrchárske putovanie". Pozerám že som niektoré fotky robil z rovnakých miest ako aj vy :)

Svatopluk stepanek

nadhera ! pred takymi 5 - 6 rokmi bola obyvana iba
1 drevenica na konci kysuce, je to naozaj vylet do minulosti. som rad ze sa uz troska obnovuje. vystup na klenovsky vepor zo zapadu je "divocina"a aj pred 20 rokmi to divocina bola / to bolo
prvykrat, co som klen. vepor videl /. ak byste z troch chotarov zisli na zelezny kriz a potom dolu na skorusinu, mali byste vyhlad na prekrasny amfiteater, so spustou drevenic...
atd, atd. apod. apod.
je to nadherny kraj, raj pre turistu-osameleho vlka

Svatopluk stepanek

pre boro: myslim, ze vy ste pisali o krasnych dolinach. teda: vyhlad pri zostupe od zelezneho kriza na skorusinu, pri ceste z polichna na juh,
vyhlad od chaty janka na muransku zdychavu - to su tri naozaj nadherne doliny - amfiteatre..

Cyro

Mňam.
(Ospravedlnujem sa za chladnokrvný plagiát príspevku od Bora:-D)

PanTATRAN

ano poznam :)
najkrajsie miesta na celom sirom svete...

Lubo

Adushka naklikala pribliznu trasu,
ktoru sme pridali k clanku ako GPX subor. Mozete kukat na mape alebo stahovat. Nachadza sa to na konci tabulky FAKTY v strednom stlpci.

Toomi

Nadherny kraj :-). Skoda tych holorubov v nasich lesoch.

Muska

Veru trasa od Tlstého Javora po Vepor je ešte celkom ušetrená. No od Vepra po Machniarku (vlastne až po Zbojská) je to ukážka "hospodárenia" v lese. No aspoň sú nové ďaleké výhľady.

Adushka

Dakujem za pozitivne ohlasy, snazila som sa svoje nadsenie z prejdenej trasy sprostredkovat pomocou tohto clanku, takze snad sa podarilo. Urcite sme tam neboli poslednykrat, rada by som si to tam presla napr. na bicykloch, uvidime, ci to klapne uz tento rok.

Jnezky

Super. Pripomenulo mi to, keď sme cca v 1987 s partiou vandrovali z Tisovca cez Fabovú a Vepor do Č.Balogu. Počasie nam prialo a bolo to fantastické. Asi sa tam budem musiet niekedy znova pozrieť.

Daulagiri

Opäť mi očká zasvietili keď som videl tento článok Aduška :-)
Skvelé čítanie s prenádherného Rudohoria. Pre mňa typickú vetu: nebol som tam, ale pôjdem si nemôžem odpustiť :-) Ten víkend si pamätám, keďže som tam mohol byť s vami.
Ináč čo sa týka tých nekonečných jesenných nocí, veľmi dobre to poznám z vlastných skúseností. Chcem sa ešte spýtať: je z Klenovského Vepra výhľad na sever t.j. na Nízke Tatry atď., lebo nikdy som takú fotku ešte nevidel a dosť ma to zaujímaa.
A postupujete zo Z na V, takže ďaľšia v poradí je Muránska planina.

Thailon

Tento rok mam v plane cykloturu z Roznavy do Martina. Takze dakujem za paradny tip, kadial este ist !

Muska

Thailon pre cyklistov je dobrá správa, že v tomto kraji sa opäť o čosi skvalitnilo cyklo - značenie hlavne v regióne Čierny Hron. Časť Rudohorskej hrebeňovky od Kysuce - Uhliarky až po Zákľuky je popri Rudnej magistrále aj značná cyklotrasa.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum