Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Neziderské jazero

Diskusná téma K fotke: Neziderské jazero

Pohľad z Devínskej Kobyly (514m) v lúčoch zapadajúceho slnka na jazero v Rakúsku (jeho časť leží aj v Maďarsku) vo vzdialenosti 32km. Obľúbené miesto cyklistických výletov, napr. aj z Bratislavy. Rozloha 320km2, hĺbka 2m. Jedinečná fauna a flóra sú chránené dvomi národnými parkami Neusiedler See - Seewinkel a Fertő - Hanság, ako aj zapísaním na Zoznam svetového dedičstva UNESCO v roku 2001 (wikipedia.sk)

Vladimir50

Kuva, človeče Ty si na tej Devínskej Kobyle asi furt... a opäť parádny záber.
Inak Neziderské jazero vraj vyschýna - v posledných niekoľkých rokoch jeho hladina klesla asi o 30 cm. Čo pomohlo aj môjmu kamarátovi, ktorý sa tam vlani na Tri krále prepadol pod ľad pri korčuľovaní, asi 4 km od brehu.
To vysýchanie ale nie je u tohto jazera nič neobvyklé. Celkom vyschnuté bolo niekoľko rokov už aj v prvej polovici 19. storočia.

Vladvlad

Veď aj mne sa páčia, ale tam, nie tu :)))
Každý má iné predstavy o kráse krajiny a o živočíchoch preháňajúcich sa popod vrtule...
(myslím to v dobrom)

MatusM

za**bat si inak peknu krajinu? Ved tom tam maju jednu placku, nemas kam oko opriet. Mne sa tam tie vrtule pacia, vobec nerusia.

Vladvlad

Pre mna je to ekologicky extremizmus, takto si doslova za**bat inak peknu krajinu :)
A tieto opachy,len v mensom pocte maju byt medzi Hradistom a Osuskym...

Bulat

trošku to tí Rakušania s tými vrtulami preháňajú... :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky