Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Stany Zajo

Possum

LUBO: Co znamena 'OEM' (v tvojom prispevku)?

Possum

Ja mam ZAJO FOX, udajne jednomiesty, ale spavame v nom v poho dvaja.

V zasade som spokojny, aj ked som nikdy neodskusal vodeodolnost, alebo co s nim robi vietor.

Vyhody - je VELMI lahky

Nevyhody - tycky sa ohli po cca roku a nebolo to quoli vetru alebo ultra-castemu pouzivaniu. Stale chudak stoji a da sa pouzivat, ale vyzera smiesne. Na funkcnosti mu to ale neubralo.

Celkovo ale na mna Zajo posobi zvlastne. Ked sa pozres na jeho vyrobky, su v zasade dobre. Ale nie tak dobre, kolko si za ne pyta. Ako si moze pytat 4 kila a eVentku? Je normalny? Alebo (tusim) 2 kila za paperovku, ktora je plnena menej qualitnym perim ako je standard v tej cenovej hladine?

Zajo je ok s polovicnou zlavou, inac by som ho nekupoval. Ci?

Lubo

Bobo7
Zajo = cinsky OEM vyrobok
Jurek = cesky vyvoj, ceska vyroba

Niekomu na tom rozdieli zalezi viac, niekomu menej.

Bobo7

By ma zaujímalo, koľkí ste držali Zajo stany v rukách, keď tu padajú také rezolútne vyhlásenia? :) Pochyby sú namieste, robia to krátko, bohvieako a bohviekde. A ešte k tomu to dávajú za polovicu, no to musí byť šunt, že? :) Kúpim jurka, má to každý druhý, to musí byť fest dobré, že?

Videl som a vlastním aj lepšie stany ako Zajo, inovatívnejšie ako Jurek (aj keď tieto dve slová v jednej vete sú hriech) a ľahšie ako väčšina dostupných stanov.

Ale, minulý rok som kúpil na skúšku, na dovču do álp, Zajo expedition za 150 evri. Chcel som pohodlný 2 miestny stan s predsienkou, ktorý sa ešte dá odniesť, má límce, hlinikové prúty a to v dostatočnom počte, aby vydržali riadny fičák. Zajo vydržal týždňový trek, vydržal dve pekelné búrky a ani ho nehlo. Nemá žiadne špéci vychytávky na ktoré som už zvyknutý, nie je ani zďaleka dokonalý, ale má všetko čo treba, nitky z neho netrčia a účel splní. Uvidíme či vydrží 10 rokov ako stálica českého trhu Jurek, ale každopádne by som pri tej cene dal Zajovi šancu. Rozhodne skôr ako skostnatelému Jurkovi, čo šije už milión rokov stále rovnaké stany z rovnakej celtoviny :P

Tarazed

dik, hej, ja som sa zameral na jureka, tiez som najskor pozeral rozne znacky ale potom som niekde cital o jureku a tie parametre ma nadchli, takze budem vyberat od nich ... no nejake caste akcie neplanujem asi, ale ktovie co sa casom z toho vyvinie, ale tak ony sa daju potom nasit nie? tie limce.

Ferofero

@Peter61: nekupil si si model s kuchynskou linkou :D:D:D

Peter61

Dakedy davno som kupil Jurek-a, je fajn, ibaze som si vybral primaly model, takze sa v nom velmi neda varit.

  1. volba bola Hannah Vertigo.
    Kde nechods v zime pravidelne, tak sa to da obmurovat snehom. Ale : ked je iba ficak a nie je sneh (kamene), tak mas "zabezpecene" vetranie. Sneholimec odporucam.
Possum

Dakujem za tip, Lubo. O Jurekovi som este nepocul a vyzera dobre.

Lubo

Jurek je volba na istotu. Su to poctive stany. Limce su potrebne na to, aby ti do stanu nenafukalo sneh. Ak ich nemas, musis stanu urobit zavetrie, najlepsie vykopanim placu v snehu. Ak ide na zimnu akciu raz za cas a nie pravidelne, tak to nepotrebujes ...

Tarazed

Zdravim, ja sa opytam tiez, lebo planujem kupit stan od jureku taky horsky na rozne prechody, popripade aj zimne a oni tam vacsinou tie limce nemaju, tak by ma zaujimalo ci to je velmi podstatna zalezitost? Ved ten sneh by nemal napadat do stanu ani tak ci? :D

Vyberam z kategorie extreme, nieco podobne ako jurek.cz/…/alp-2-0-tent?lang=… pripadne model dome. Zaujali ma hlavne vysoke vodne stlpce, co som u huskyho ani ineho stanu dosial nevidel.

Fj1000

na ich stranke tvrdia, ze stany/spacaky su komplet vyrabane v CR.

Lubo

Ja mam skusenosti iba s Prima spacakom. Ze robia aj stany pocujem prvy raz. Spacaky by som charakterizoval ako dobry vykon za rozumnu cenu. Ziadne extra vychytavky, ani najnizsia hmotnost, no prevedenie kvalitativne OK a plnivo malo dobre vlastnosti.
Pri stanoch vsak neviem poradit. Neviem ci ich aj sami vyrabaju alebo je to oznackovany vyrobok z juhovychodnej azie. Podla ceny tipujem, ze skor druha moznost.
Ak uz pozeras po nizsej cenovej kategorii, aspon duralove pruty by to malo mat.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum