Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Snežnicová hrebeňovka Lúčanskej Fatry

Diskusná téma K článku: Snežnicová hrebeňovka Lúčanskej Fatry

Nápad prešliapať zimnú Lúčanskú Fatru z Fačkovského sedla až na Martinské hole za dva dni vznikol pomerne nevinne. "Čo robíš cez víkend?", volal v piatok poobede Lukáš, náš turistický aktivista. "Skupina štyroch ľudí plánuje zimný bivak pod Hnilickou Kýčerou a druhý deň to chcú potiahnuť až na Hole, pridáme sa?", zahučal do telefónu.

M@tus

Na nete som hľadal fotky bunkrov v sučastnom alebo povodnom stave ale nič...

M@tus

Prečítal som si. Diky. Ale fotky bunkrov som tam nevidel. Neviem či teda nehto sú všetky foto lebo viac som ich nevidel. :)

M@tus

Čaute! Neviete v akom stave sú Svobodove bundre? Pre tým čo by náhodou nevedeli tak medzi Minčolom a Polomom. :) PoprípaDE NEJAKÁ FOTKA. dIKY. :D

Yoda

Pravda je, časť Skalky a Janková je nádherná, moja srdcovka

Bean

Vraj najnizsie je kdesi pod Chopkom v 1060m, takze Skalky to nevedu. Ak sa mylim, opravte ma. Je to jedno, je tam pekne a hotofka!

Vrana

ano verim, pripustam ze som si tam kosovku v zime nevsimol

FunTTomas

Chors: nízkopoložených miest s prirodzeným porastom kosodreviny je na Slovensku dosť. Častý je výskyt v tiesňavách, roklinách a kaňonoch, kde je tzv. vegetačná inverzia (chladnomilné rastliny rastú v dolných zatienených častiach a teplomilné na slnečných vrcholoch brál). Napr. Juráňova dolina v Západných Tatrách (870 - 1000 m n. m.) alebo severné tienisté svahy, napr. Veľká Stožka na Muránskej planine (1000 - 1300 m n. m.).

Vrana

Hm bol som v tom, ze na Skalkach kosovka nie je. Fotka ako dokaz mi staci ;-)

Chors

áno, aj podľa fotiek čo som dnes našiel, sa zdá, že sa na skalkách, na severnej strane hrebeňa nachádza súvislí a nie celkom malý pás kosky. ktovie či to nieje najnižšie položené miesto na Slovensku, kde prirodzene rastie. poznáte niekto podobné miesto?

Mountaineer

Ohladne kosodreviny: mozno mate pravdu, mne sa zdalo ze tam bola, vid. fotka c. 7

Vrana

2 Chors: ak sa dobre pamatam, kosovka tam nie je

Yoda

Tiež sa nám to tento rok "prihodilo", po výdatnom snežení sme aj na lyžiach došli iba po posed. Keď sú ťažké podmienky a naťažko to akosi nejde...

Chors

Ešte som sa v tej lokalite nepohyboval, ale akosi mi nesedí, že by sa medzi Vríčanským a sedlom pod Úplazom malo nachádzať pásmo kosodreviny...ajkeď v Lúčanskej Fatre je posunuté trochu nižšie ako inde. Alebo jej tam naozaj trochu je???

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov