Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K akcii: Značkovanie pri Bratislave

Diskusná téma K akcii: Značkovanie pri Bratislave

Po úspešnom značkovacom stretnutí vo Veľkej Fatre sme pripravili v spolupráci s Klubom Bratislavkých Turistov (KBT) obdobnú akciu v okolí Bratislavy. Pod dohľadom značkárov KBT preznačíme trasu Slovnaft-Kalinkovo, ktorá je momentálne v zlom stave. Každý bude mať možnosť takto pričuchnúť k značkárskej práci.

Sona

Za organizatorov sme tiez s akciou velmi spokojni, Slovnaftska bunka mala aspon detektivnu zapletku :) Na clanku sa uz pracuje :) Dakujeme vsetkym, co sa zucastnili.

Sedo

Smerovníky sa hrdo týčia, značky smelo pútajú pozornosť a slniečko už konečne hreje. Bola to fakt príjemná akcia strávená v kruhu milých ľudí. Ďakujem :-) Aj keď som nebol dokonca, bola to užitočne a hodnotne strávená sobota a už sa teším na ďalšiu v podobnom duchu, možno práve niekde v horách, kde atmosféru ešte znásobi okolitá sceneriá kopcov, kopčekov, lúk a potôčikov:-)

MatusM

Perfektná akcia, zdravím všetkých účastníkov! Zostal za nami pekný kus roboty, aj napriek drobným komplikáciám "Slovnaftskej bunky" :-) Svalovica po kopaní je celkom príjemná..

Sona

Vyzera to, ze v sobotu by uz malo byt pekne, 26 stupnov :)

Sona

Ano, jedno volne miesto este je. Poprosim Ta sa prihlasit cez prihlasovaci formular, vdaka :)

Sona

Ano, uz posledne, ale bolo. Poslem Ti mail este. Tesime sa :)

Sandra

To je super, vzdy som tuzila po tom sa do niecoho takeho zapojit :) Poslala som mailik na registrovanie sa (na sonu), dufam, ze dosiel a hlavne, ze este bude miesto, bolo tam uz len jedno volne, tak snad to vyjde.

Sona

Termin konania stretnutia sme presunuli na 21.-22. maja (Pi - So), kedze tento povodny vikend sa kona viacero akcii v Bratislave. Zaroven sme znizili registracny a navratny poplatok na tri eura.

Jjano

Milan, dlho som si myslel niečo podobné, ale v posledných rokoch sa moja mienka zlepšila. Iste, nepoznám konkrétne tú trasu a oblúbenosť tej lokality vandalmi, ale prax ukazuje, že nie vždy a nie všade, kde by sme očakávali rýchle zničenie smerovníkov, sú aj naozaj zničené. Hovorím o trasách a turistických križovatkách v blízkosti veľkých miest, rómskych osád a pod. Neviem, čím to je, ale skrátka za posledných nejakých 5-6 rokov sa mi zdá, že sa trošku skultúrňujeme ... :-)
Navyše, značkári to nerobia pre seba, ale pre nás a tak podľa mňa má zmysel, aj keby tam tie smerovky vydržali čo len dva-tri roky. Dovtedy okolo nich prejde a využije ich toľko ľudí, že sa tých pár desiatok eur iste "vráti". Preto si myslím, že tá akcia má naopak veľký zmysel a je mi ľúto, že sa mi v tej dobe nedá prísť ...

Sona

V plane je aj premalovanie znacenia. Na tabulky je mozne dat antigraffitovy nater, ale to este musime doriesit.

Milan Novotny

Osobne si myslim, ze to nema zmysel. A preco? Dovod je jednoznacny, vandalizmus. Cim su turisticke oznacenia blizsie destinaciam, ku ktorym sa da dostat autom, alebo autobusom, vandali ich znicia. Vid Lamac, Dubravka, Poddunajske biskupice, alebo aj taky Knazi vrch v Malych Karpatoch, kde vediet asfaltka. Na jednej strane je uctihodne, ze sa k tomu niekto odhodlava, ale su to zbytocne vyhodene peniaze, pretoze nove ciste znacky a smerovniky budu len lakadlo tym akoze-graffitakom, ktori fixkami pocmaraju vsetko ciste. Preto si aj myslim, ze je zbytocne osadzat nove smerovniky ale skor by bolo mozno vhodnejsie premalovavat existujuce vyblednute znacky na stromoch, stlpoch a pod ..

Nechcem tymto prispevkom znehodnocovat pracu dobrovolnikov, len si osobne myslim, ze je to z pohladu vandalizmu zbytocne.

MatusM

Nám nezáleží na lokalite, či Veľká Fatra, alebo dolniaky, radi by sme prišli.. Na Kopáčsky ostrov chodím rád, krásna, vyľudnená príroda a len kúsok od mesta.
Bohužiaľ, tento termín sme si vyhradili pre niečo iné už dávnejšie, nejde to zmeniť. Hádam nabudúce..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum