Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zbojnícky dvor v sedle Zbojská

Diskusná téma K článku: Zbojnícky dvor v sedle Zbojská

Zbojnícky dvor vyrástol v sedle Zbojská na základoch starého salaša, pod lipou, ktorej vek sa odhaduje až na 400 rokov. Nie je to však len obyčajný salaš či reštaurácia, ale malé centrum turistiky a vidieckeho cestovného ruchu v západnej časti Národného parku Muránska planina. Tvoria ho viaceré drevenice roztrúsené na svahoch Ždiaru v sedle Zbojská v blízkosti diaľkovej turistickej trasy - Rudná magistrála. Súčasťou Zbojníckeho dvora je slovenská reštaurácia, turistické informačné centrum, syráreň, salaš a ubytovanie.

Svatopluk stepanek

blahozelanie, krasa, zelam vela stastia pri
prevadzke, jeden z nejkrajsich kutov slovenska, moj druhy domov...
/ vidno ze niesom schopny
suvisleho prejavu.../

Muska

Boro, reštaurácia funguje tretiu sezónu a ubytovanie bolo vybudované pred rokom.

Matell

Zbojnicky dvor je velmi prijemne miesto. pekny vylet je aj na Kucalach, je tam pod vrchom genialne umiestnena jedna drevenica s facinujucim vyhladom na kraj.

navsteva Gazdovskeho dvora v sedle Chlipavica bol pre mna jeden z naj zazitkov na Horehroni - prichodzich hosti vitali s chlebom s mastou a cibulou, nalievali ak si dobre spominam cucoriedkove pivo (z pivovaru Bernard) a kto chcel, mohol sa naucit praskat bicom.

Cyro

Takto si predstavujem turistickú infraštruktúru v chránených územiach...

Axel

Uz dlho o nom pocuvam, no teraz ste ma inspirovali. Vidim to tak na 3 noci hned po letnych prazdninach, aj ked ani v lete tento kut asi nepraska vo svikoch.

Klf

skvely clanok, uplne ma to laka vybehnut tam este na jar :)

Godman

Okrem krasnych zakuti lakajucich na potulky, zaroven aj takto virtualne, prostredie navodzujuce v mysli prijemnu "patinu" onych cias .
A este otazka. Spravne su to tie Zbojska, hej?

Adushka

Veru, takto ma vyzerat propagacia cestovneho ruchu - salas, pri nom nieco male na ubytko, nieco male na zjedenie, informacka.. drzim palce, nech sa vam tam dari, snad sa mi tiez podari na jesen prist, ako uz pisala Sona..

Svatopluk stepanek

pre godman: vy to viete,
naozaj su to zbojska
/ napr. "vystupil som na zbojskach" /
pred okolo 3 rokmi bolo
nieco podobne aj nad michalovou. v dedine penzion a restauracia, nad nimi salas. su este v prevadzke ?

Muska

Áno sú to tie Zbojská. Možno to nemá nejakú gramatickú logiku, ale miestny vždy hovoria o Zbojskach. Nad Michalovou pod vlekom je Eurosalaš a občas si to ľudia aj mýlia.

Axel

Prave som si zarezervoval pobyt. Obrovske plus maju za to, ze odpoved na email dosla za necele 2 hodiny, lebo toto nie je na Slovensku zvykom.
Zvysok "zrecenzujem" po navrate. Uz len vymysliet program v pripade zleho pocasia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma