Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zbojnícky dvor v sedle Zbojská

Diskusná téma K článku: Zbojnícky dvor v sedle Zbojská

Zbojnícky dvor vyrástol v sedle Zbojská na základoch starého salaša, pod lipou, ktorej vek sa odhaduje až na 400 rokov. Nie je to však len obyčajný salaš či reštaurácia, ale malé centrum turistiky a vidieckeho cestovného ruchu v západnej časti Národného parku Muránska planina. Tvoria ho viaceré drevenice roztrúsené na svahoch Ždiaru v sedle Zbojská v blízkosti diaľkovej turistickej trasy - Rudná magistrála. Súčasťou Zbojníckeho dvora je slovenská reštaurácia, turistické informačné centrum, syráreň, salaš a ubytovanie.

JarinoM

Bol som tam minulý rok pri poslednej jazde parnej zubačky. Veľké porcie za primeranú cenu a hlavne chutné. Ináč pridávať sem obrázky to je utrpenie...

Bikemartin

vo vedľajšej kolibe u Falťanov som nedávno chcel konečne ochutnať legendárne buchty (priznávam, že v exponovanom čase a štátny sviatok k tomu) a na otázku kedy budú som dostal odpoveď "O 5 minút, ale už sú všetky predané" :D T.j. čakajte, že aj táto stavba časom asi dostane prístavbu a potom prístavbu prístavby.

Pavol "Chodec" Horvath

GUSTOH: Boli sme tam v sobotu 11.5.2019.Taka nafucana obezna servirka v restauracii nam nechcela ani otvorit ten obchodik so suvenirmi co maju vzadu.Ze mimo sezonu to neotvaraju ale na dverach mali zase napisane ze na poziadanie otvoria.Nechcel som sa dohadovat.

Boli sme tam v nedelu 19.5.2019. Servirky v restauracii nam nechceli ani otvorit ten obchodik so suvenirmi co maju vzadu. Ze mimo sezonu to neotvaraju ale na dverach mali zase napisane ze na poziadanie otvoria.
Nechcel som sa dohadovat.

Deja vu?

Gustoh

Boli sme tam v sobotu 11.5.2019.Taka nafucana obezna servirka v restauracii nam nechcela ani otvorit ten obchodik so suvenirmi co maju vzadu.Ze mimo sezonu to neotvaraju ale na dverach mali zase napisane ze na poziadanie otvoria.Nechcel som sa dohadovat.Na to miesto chodime pravidelne uz asi 5 rokov niekolkokrat do roka.

Sona

Je tam dost rusno, ale vzdy sa zastavime, ked ideme okolo, najma s detmi, aby sme ich nakrmili a mali kde vypustit paru :) takze rozhladna povinne :)

PaliT

Stále to našťastie nedosahuje parametre Jasnej či Donovalov. Aj tu platí, že stačí prejsť cca. kilometer pešo a civilizácia zostáva za chrbtom.
Ale na muránske buchty nedám dopustiť. Mňam.

Svatopluk Štěpánek

Zbojská sú pre turistu požehnanie. V 1979, kedy som tam šiel prvý krát, bola to myslím iba dopadová plocha delestreleckého pluku z Brezna.
Čas sa vrátiť nedá a tam, kde je dopyt, tam je ponuka. Varia skvele, ceny sú prijateľné a porcie dobré. Aj keď je to "neudržateľný vývoj" a Disneyland, plusy vysoko prekračujú minusy.

Phalike

Tiež si rád spomínam na tie časy v malej kolibke, keď nám kuchárky na rýchlo zvrtli halušky a utekali na posledný autobus, a tak sme v celej kolibe boli traja + čašníčka. Častokrát sme mali VIP-stôl vzadu pod lipou, jedlo nám podávali cez okienko v kuchyni, v celom sedle bolo pár áut a celkovo taký kľud a pohoda. Postupom času sa to mení pomerne dosť divoko, ale zatiaľ som tam dostal vždy poctivo a chutne najesť aj napiť a personál mi to nijako neznechutil aj keď očividne mali toho dosť pri tých návaloch čo tam teraz počas víkendov a sviatkov bývajú. Kde je dopyt vzniká aj ponuka, a sedlo Zbojská je jedným z mála miest v okolí ktoré priťahuje také množstvo ľudí. Stále sa však dá zažiť pokojnejšia atmosféra len človek musí vyraziť cez týždeň alebo v horšom počasí a nie v exponovaných obedových časoch.

Muska

Ano žiaľ je to tak.. tzv trvalo neudržateľný rozvoj..

Pavol "Chodec" Horvath

Salas Zbojska a okolie brutalne skomercnelo. Pribudla nova pristavba ktora je obrovska jedalen. Stara Zbojska je minulostou aj ked jedlo mali velmi dobre ako vzdy. Uz to podla mna nema to caro ako v minulosti. Plus vzadu pod lesom pribudlo plno novych budou o chvilu to bude velka dedina/usadlost!

Pavol "Chodec" Horvath

Na Zbojsku ani jedno krive slovo, aj ked to tam mozno vyzera ako Disneyland, lebo mimo leta je to tam z navstevnostou bieda! Nech im to fici aspon v lete!

Sona

Ja som tu bola toto leto s detmi, boli sme spokojni, jedlo bolo dobre, ludi primerane, na dvojrocneho bola vychadzka na vyhliadkovu vezu a motanie sa okolo zvireat tak akurat a starsieho to tiez bavilo. Hodil by sa im este prebalovaci pultik, kedze dost cielia prave na rodiny s detmi.

Mba

@opossum:
Mozno sa stacilo tety spytat "... a co sa da v okoli PRI turistike robit? "... :))

TomXX

Pali, to si mal šťastie, nám ich servíroval barman ktorý ich zároveň trošíčku prihrieval :)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma