Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Topánky Makara Sherpa a Trapper

Diskusná téma K článku: Topánky Makara Sherpa a Trapper

Minulý týždeň nám v redakcii pristáli dva páry vysokohorských pohoriek od pokračovateľa tradície tzv. popradiek, od obuvníka Vladimíra Makaru z Huncoviec pri Poprade. Nové modely Sherpa aj Trapper sú ručne vyrobené topánky asi tej najklasickejšej konštrukcie, akú si horský turista v našich končinách vie predstaviť. Masívne a celokožené vyhotovenie, minimum švov, absencia membrány a meniteľná podrážka zo surovej gumy s úctyhodným dezénom – a v neposlednom rade vyrobené na Slovensku. V článku vám predstavíme tieto topánky trochu bližšie.

Michal_RK

@ Peter61
Je to síce off topic, ale dajú sa niekde prázdne kartuš aj naplniť ?

Michal_RK

OK, takže váha topánok je 1100g/ks, takže dokopy 2200g. Mne osobne to vyhovuje, s váhou topánok nemám problém, skôr mi záleží na odolnosti a trvanlivosti.

Rc1

forkie ono je ine mat na nohach pol kila a mat na nohach vyse 2 kila. mne to na ture s prevysenim do 2000m horedolu robi celkovo aj dve hodinky rozdielu. tj mas o dve hodinky navyse kochanim sa na vrchole. a to uz za to pocitanie asi stoji :-)

Peter61

Vladeno :-)
podla toho co napisal 29/03/17 20:36 Michal_RK, kuchynsku vahu nema.

Martin81

A zavolať priamo pánovi Makarovi? Kontakt si vygooglujte - kto chce.

Forkie

peter61 - alebo je ešte jedno elegantné riešenie, vysr+ť sa na tú váhu topánok. Alebo s tým aspoň neotravovať iných keď nemajú k dispozícii potrebné vybavenie. A keď si ich objednáš a prídu, tak považovať sebou samým zistený údaj za príjemné prekvapenie. No nechcel by som uraziť tvoj útlocit, ak si sa dal k hnutiu ultralajtistov a najprv si spočítavaš celkovú hmotnosť výbavy v ktorej vykročíš do divočiny. Akurát toto asi potom nie je optimálna voľba.

Vladeno

Však boty odvážte na digitálnej kuchynskej váhe...

Rc1

peter61 ano da sa to aj inak. postavis sa na tu vahu cely a obuty, odvazis sa. potom si vyzujes jednu topanku a odvazis sa znovu. no a rozdiel vynasobis dvoma a mas to :-)

Michal_RK

Kedze som v praci do vecera, pisal som mail priamo p. Makarovi, tak snad odpise v dohladnej dobe :) Inak napad to nie je zly s tym supermarketom.

Rc1

peter61 cerveny hypermarket. tak to by som si chcel pozriet, co ho vyvedie potom von sbska alebo muzi v bielych plastoch :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma