Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Tatry Mountain Resorts

Peter61

Beata : je rozdiel, či chcú:

  • atrakcie presunúť na juh
  • alebo postaviť ďalšie.
Beta

Ľudí v Tatrách stále pribúda a to sa stalo uż problémom aj na poľskej aj na slovenskej strane. Robiť ďalšie atraktivity pre návštevníkov znamená prilákať ďalších. Samozrejme, každý môže ísť do hôr, ale otázka je: koľko sa nás zmestí, aby toto bolo ešte miesto pre oddych. Presunúť nejaké atraktivity na juh je podľa mňa veľmi dobrý nápad. Aj zastaviť ďalšie stavby vo veľkej blízkosti je pre mňa veľmi dobrý nápad, aj keď vraví toto človek, ktorého väčšina kritizuje. Privítam rada každý hlas, ktorý povie, že toto všetko nejde správnou cestou a Tatry nie je len oddychová zóna ale aj vzácna príroda.

Peter, väčšina tunajsich diskutérov nepoužíva diakritiku, urobí občas preklep a ešte používa češtinu. Tak niektoré príspevky čítam dlhšie ako obyčajný slovenský diskutér :-), ale akosi to obvykle zvládnem, lebo inak čo ? Hoci samozrejme som veľmi vďačná timto diskutérom, ktorý píšu takto aby aj pre Poľku učiacu sa slovenčinu bolo toto zrozumiteľné a aby táto slovenčina, ktorú ona číta nebola nijak pokazená :-))

Peter61

err.
"posunúť po dobrom či po zlom hranicu"
Beata,
ak by si chcela čítať Magdine príspevky, tak si nachystaj slovníky a automatický dešifrovač preklepov. Niečo ako Enigma.

RoL 14,4 :
nič nie je iba čierne alebo biele a veci/ľudia/postoje sa menia.

Teta Magda

Beta - no a riešenie? Netreba ľudí s vôľou tráviť čas v horách od tohto odrádzať. Jednoducho treba posunúť podobrom či pozlom hranicu prechádzajúcu Tatrami viac na juh, niekam po Východnú až Kežmarok a hneď sa tí ľudia rozložia na väčšiu plochu predsa.

RoL

Beta, sice som necital aktualne vyjadrenia pana riaditela, ale nezabudajme, ze prave za jeho ery doslo k rozmachu aktivit TMR v Tatrach.

Beta

Ja viem, mnohí na týmto fórum nemajú radi riaditeľa Tanapu. Podľa mňa však je toto rozumné, čo on vraví. Na našej poľskej strane stále rozmýšľajú, ako urobiť, aby do Tatier prichádzalo menej návštevníkov, lebo už sa stáva, že je takýto nával ludi, že sa nezmestia na parkoviskách a horách. Aj u vás už vyskytuje tento problém. Lyžiarske stredisko bude lákať viac a viac ľudí. Výstavba tiež svoje urobí.

Peter61

ing. Majko :
""Realizácia takejto činnosti vždy znamená odlesnenie, úpravu terénu, následnú eróziu, realizáciu stavieb, trvalý zvýšený pohyb ľudí, hluk a podobne,"
spis.korzar.sme.sk/…/obec-vys…

Rc1

mozno keby sa sano alebo robo vzdali v prospech toho druheho era mokosa by skoncila

Peter61

Pavol Kulanga :
Je otázkou pre nás všetkých, či chceme, aby vôbec ešte narastala návštevnosť hôr, ak ich chceme zachovať pre ďalšie generácie. Myslím si, že Tatrám chýba jasná vízia ich rozvoja a stanovenie pravidiel v každej oblasti.

aktuality.sk/…/detstvo-prezil…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma