Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na diskusiu na webe nemáme peniaze

Diskusná téma K článku: Na diskusiu na webe nemáme peniaze

V júni sa v Klube slovenských turistov (KST) chystá valné zhromaždenie, ktoré sa koná raz za štyri roky a na ktorom delegáti regionálnych rád zvolia nové vedenie klubu. Jedným z pravdepodobných kandidátov je aj súčasný predseda KST Ing. Miroslav Herchl, ktorý tento post zastáva osem rokov. Požiadali sme ho o rozhovor na tému nielen júnových volieb, ale aj členstva v KST, lobingu za turistov, financovania KST a ďalších otázok.

Peter61

zasa sa zvolebnieva.
Š.Hudák hovoril o potrebe generacnej vymeny vo VV VhT KST
kst.sk/…/Zapis_Vht_VV_2013_03…

bude " generacna vymena" aj na buduci vikend zasadnutie Ústrednej rady a Valného zhromaždenia Klubu slovenských turistov ?

Ciernaznacka

Clarion
ale ved nikoho tam nedrzia nasilu. Maju snad nejake volby a demokraticke mechanizmy.
Ja napr. viem, ze v Holici su velmi aktivni.
Jedinou moznostou je vstupit znova do KST a agitovat, presviedcat, pretiahnut na svoju stranu.
Ale nie prostrednictvom webu spinit a pluvat.

Clarion

Do KST som vstupoval voľakedy dávno plný elánu a radosti. Po rokoch, keď som odchádzal som bol znechutený a presvedčený, že musí asi prísť hurikán Katrina II. a vymiesť ten augiášov chliev, ktorý si hovorí "vedenie". Nie KST je problém, ale ľudia, ktorí si z toho urobili dojnú kravu! Nie turista XY z oddielu XY, ale systém fuhrerov, od najnižších, až po tých najvyšších, ktorí majú vymyslený nepriestrelný systém ako zabrániť novým vetrom! Problémom nie sú peniaze, ale ľudia, ktorý ich spravujú! Napriek tomu, že už nie som členom KST, stále sa zúčastňujem akcii, ktoré poriadajú, snažím sa čistiť chodníky, dozerať na niektoré zariadenie, vykonávať na nich drobné opravy. Ale súčasný stav v KST by som zhrnul len do jedného slova: NOMENKLATÚRA.

FunTTomas

Pripomínam, že tu sa diskutuje o Klube slovenských turistov a nie o CZ a jeho názoroch na hiking, tak na to nereagujte, lebo bude dokolečka vypisovať od témy. Ďakujem za pochopenie a za nepochopenie radšej nič.

MichaelS

To CZ ... dřív s tebou byla aspoň občas sranda, a člověk si mohl s úsměvem pomyslet něco ve smyslu "trochu švihlý ale svůj", ale koukám, že už se nevzmůžeš na víc, než přihlouplé výkřiky do tmy.

Navíc ti evidentně dělá čím dál větší problém i chápání psaného textu...

Lubo

Kym bude KST ziskavat co i len korunu z verejnych financii alebo fondov, moze sa kazdy obcan tejto krajiny pytat na ich cinnost a poukazovat na pripadnu netransparentnost v nakladani s tymito prostriedkami.

Citatelia Hiking.sk bud su clenmi KST, boli clenmi alebo su potencialnou cielovou skupinou na to, aby sa KST clenmi stali.

Sona, ktora robila rozhovor, je clenkou a nie len ona, v redakcii je nas takych viac.

CZ > Tato reakcia bola pre ostatnych, tebe sa nic neoplati vysvetlovat. Dalsie tvoje prispevky budem mazat, nedovolim, aby si pokazil aj toto vlakno ako ine pred tym.

Ciernaznacka

KST je dobrovolnicka organizacia. Nemate pravo zasahovat do zalezitosti KST, pretoze nie ste jej clenovia.
Ked sa vam na KST nic nepaci, zalozte si vlastny KST.

Sona

Buduci tyzden prinesieme rozhovor s protikandidatom Miroslava Herchla, Petrom Perhalom.

Rc

CZ nebudes ty ten ucitel z toho filmu Na vlastni nebezpeci? :)

Ciernaznacka

Podla mna, ak by existovala sutaz najvacsi prznitel slovenskeho jazyka na Slovensku, tak hiking by ju s prehladom vyhral.

RastoS

Ako som tu mal jeden prispevok ze kedysi som sa zucastnil kurzu na chate na Martinkach. Tato chata tiez kedysi patrila "KST", vraj bola prenajata asi nejakemu pribuznemu....Po rokoch v 2008, som si bol zalyzovat na Martinkach a ubytoval som sa v spominanej chate...Turisti tu nemali ziadne zlavy, ziadna zmena od roku 1993....Ale mozno sa za 2 roky nieco zmenilo.... Taktiez nechapem vystavbu chaty na Skalke, mimo zimnej sezony tam je ludoprazdno..a vylet do okolia Kraliky, mozno Harmanec je asi dovod preco stavat chatu alebo zeby tam mal nejaky funkcionar pozemok? Co tak postavit turisticku chatu napriklad v okoli podbasnkeho....

Ďuro TN

Pri čítaní tohoto rozhovoru som mal pocit ako by som čítal "Pravdu" v roku 1980. Nikdy som nebol členom KST takže nechcem kritizovať konkrétne veci, ale ak má táto organizácia takéhoto šéfa tak podľa mňa musí skončiť podobne ako jedna nemenovaná politická strana (sympatizantky babky demokratky), t.z. postupným vymieraním jej dlhoročných skúsených a najmä zaslúžilých členov.

Sona

Aj Slovensky cykloklub sa svojho casu odclenil od KST.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum