Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ochráni pralesy pred ťažbou zmapovanie?

Diskusná téma K článku: Ochráni pralesy pred ťažbou zmapovanie?

V júni 2007 sa pralesy v Národnom parku Poloniny a pralesy v pohorí Vihorlatské vrchy ocitli v zozname svetového dedičstva UNESCO. Neznamená to však, že by to boli jediné pralesy na Slovensku. O zmapovanie a následné kroky k ochrane izolovaných ostrovčekov pralesov, predstavujúcich asi 1 % z výmery slovenských lesov, sa v súčasnosti snaží Združenie Forest Stewardship Council (FSC) Slovensko. Momentálne sa však slovo prales skloňuje oveľa viac v súvislosti so správami o plánovanej ťažbe v najväčšom slovenskom pralese na Zadnej Poľane.

KarolM

Neviem či troll. Skôr irónia súčasnej smutnej slovenskej "lesnej" reality...

Jjano

Ktoré "všetky smreky"?

Inak, lykožrúta nechránia ochranári, ale štát - štát tam vyhlásil národný park. Zrušme tam národný park a potom môžu zelení mužíci zlikvidovať aj lykožrúta. OK?

Mack

V lete som bol v Tatrach a to čo som tam videl čo tam sposobili ochranari to by nedokazala Al kajda ani Tunguzsky meteorit.Všetky smreky suche, zožral ich ochranarmi chraneny lykožrut.

AM

Oprasili stary projekt, uz v r. 2004 sa na to robila EIA (posudzovanie vplyvov na zivotne prostredie), je to uvedene priamo v tom texte medzi vychodiskovymi podkladmi.
O tom, ze je to blbost, netreba diskutovat. Aj ked v podobnej nadmorskej vyske sem tam nieco funguje - napr. Salamander (Hodrusa, Stiavnicke vrchy). Ale velke stredisko ? Inak - volakedy mali v kazdej druhej podhorskej dedine maly vlek, dnes maju velke oci (a huby)...ale to je na inu diskusiu...

Rc1

axel ak to bude len pracka tak to je este horsie ako keby to mysleli vazne

KarolM

Myslím, že nejde o nový projekt. Pokiaľ ma pamäť neklame, obdobný projekt bol popísaný za komančov v Krásach Slovenska. Skúsim pohľadať. Jednoducho noví komančovia idú v stopách starých komančov (: (akurát tí starí nemali naštastie peniaze)

Bdel

funtomas: je to este aktualne? Z textu mam pocit, ze to je dost stary zamer.

Axel

Toto bude len nejaka pracka na peniaze. Nikto normalny nemoze ani len pomysliet na vystavbu leyziarskeho strediska vo vyske od 400 metrov...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum