Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zmeny vo fóre

Lubo

Eva, to je v pohode. Neregistruj sa, ked v tom nevidis zmysel, vsak to ani on nikoho nevyzadujeme a forum je pouzitelne aj bez toho (s vynimkou vytvarania novych diskusnych vlakien). Odlisenie bolo zavedene z nasledovnych dovodov:

  1. Ak ide o nasho autora, tak je dobre, aby diskutujuci vedeli aka je suvislost medzi autorom clankov a nickom vo fore. Najma ti, co k nam chodia menej casto tak mozu vidiet, co ten-ktory diskuter so zelenym panacikom napisal, ake foto do galerie dal, ako vyzera a pod. Smeruje to k vacsej otvorenosti a prehlbuje doveru v to, co dany clovek vo fore pise. Autora to zas zavazuje k tomu, aby pisal fundovane, pripadne dobre poradil, lebo to zvysuje jeho osobny kredit (v profile totiz vidiet foto, plne meno, aj email).

  2. Ak je clovek registrovany, je to dokaz toho, ze sa da spolahnut, ze pod konkretnym nickom sa vzdy skryva ten isty clovek a nie niekto uplne iny. Zaregistrovany ma istotu, ze pod jeho nickom nebude nik pisat bludy a vydavat sa zanho. Citatel fora moze radam takehoto cloveka viac doverovat.

  3. Ked clovek zanechal svoju emailovu adresu, je to zas signal, ze sa za svoje prispevky nehambi a pripadne si rad danu vec obhaji napr. prostrednictvom emailu, ak niekto zhodnoti, ze ho napr. dany prispevok poskodzuje alebo poburuje. Opat ide o prejav dovery a znizovanie miery anonymity.

  4. Pokial niekto nechce zverejnit ani svoju emailovu adresu, je vhodne na to ludi upozornit. Po internete chodi mnozstvo hulvatov, ktori pod ruskom zdanlivej anonymity robia hluposti, na co vacsina for reaguje nutnostou registracie (napr. SME.SK, Porada.sk,...). U nas to vsak tak daleko zatial hnat nechceme a preto len diskuterov chceme upozornit na fakt, ze dany uzivatel si zela ostat v uplnej anonymite. Aky obraz si o tom-ktorom anonymovi vytvori, je individualne a zalezi od formy, ako vyzera konkretny prispevok. Dalej to upozornuje na to, ze dva prispevky s rovnakym nickom s ciernou postavickou nemusia byt nevyhnutne ten isty clovek.

Aby som to zhrnul, snazime sa, aby bolo toto forum doveryhodnejsie a aby jeho system zuzoval priestor pre spekulantov a planych kecalkov. Do buducna planujeme este zaviest dalsie veci, ktore dalej podporia mieru dovery.

Yaxo

moze mi prosim niekto povedat aky vyznam ma ten "kalendarik" co pribudol pred datum? uz tri dni cakam ci sa na to niekto spyta :)

Hefaistos

ma za ulohu zneprehladnovat datum (cas) odoslania prispevku.

Eva.

@hefaistos:to mi je jasne,ze ziadny natlak tu nie je. Ja som proste uz taka,aj FB som dlho odolavala a vsetkym inym pokusom o zobratie anonymity. Nieze by som ju vyuzivala. Nikomu nenadavam, nezapajam sa do hadok :o). Ale co, posomrem si a zaregistrujem sa. No zabijem sa, ked som uz raz taka? :o)

Hefaistos

nie nie, len to nerob, este by som ta mal na svedomi :D ja som na tom prave opacne - odolavam FB-ku

Eva.

@hefaistos:Vsimol si si nejaku zmenu?;o)Ak nie tak,len tolko,ze uz je neskoro a mas ma na svedomi>;o))

Hefaistos

tusim si opeknela ;) to si na svedomie zoberiem rad...a aby sme neboli celkom OT, tak pre Luba: po mouseover nad modrou evickou vypise, ze adresu uvidim po prihlaseni, co by nebolo zle keby som nebol uz prihlaseny :)

Lubo

diki za info,
vidim, ze to robi psie kusy. Tvoj email v pohode, evin sa vsak neukazuje. Pozriem to zajtra...

Lubo

Tak som to opravil, uz by to malo fungovat spravne. Keby este niekto objavil chybku v zobrazovani emailov, dajte vediet.

Giuseppe

Chcem sa opýtať, či je tu vytvorené niečo ako zoznam registrovaných. Ak nie načo je potom pri ukladaní trasy na výber verejná alebo súkromná?

Lubo

Vyhladavanie v diskusnych temach

Prave sme spustili vyhladavanie specialne v diskusnych temach. Nachadza sa tesne nad formularom, ktorym sa vytvaraju nove diskusne temy - pristup cez horne menu FORUM. Ide o vyhladavanie pomocou Google Custom Search s obmedzenim na Hiking.sk forum. Verim, ze to zjednodusi prehladavanie nasho uz rozsiahleho archivu diskusnych prispevkov a ze hladaci informacii skor ako zalozia novu temu prezru existujuce.
P.S. komu sa formular zda byt "rozbity" nech skusi plny refresh svojho prehliadaca.

Taktiez bolo zmenene celkove vyhladavanie pomocou boxu v lavom hornom rohu. Vyskusajte, uvidite :-).

Axel

Nechce sa ti dorobit aj zaskrtavatko pre vyhodenie vyhladavania vo fore k fotkam? :-)

Onem

ahaa, uz som to nasiel, cize treba kliknut na konkretnu rubriku...mozno by sa to zislo aj toho prazdneho stvorca vpravo hore, kt. sa objavi hned po kliknuti na "Forum" na hornej liste

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov