Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Šimonka na popoludnie

Diskusná téma K článku: Šimonka na popoludnie

Vystúpiť na najvyšší vrch pohoria sa dá rôzne. Môžeme ho spojiť s viacdňovou hrebeňovkou, zorganizovať celodenný výstup alebo sa zahrať na lenivca a uspokojiť sa s prechádzkou na nedeľné popoludnie. Práve poslednú variantu výstupu na najvyšší vrch Slanských vrchov – Šimonku, sme absolvovali na začiatku jari.

Axel

Cakal som nejaky armagedon a vyholenych 5 hektarov vzrastleho lesa.
Na fotke vidim 10 (no dobre, 15) kriakov, co zavadzali vo vyhlade.

Kaspy

Akurat pozeram ze samotny vrchol uz v NPR nelezi...

Kaspy

Na Simonke niekto "zveladoval" vyhlady...
Vychod vrcholu a okolie "šutra" vycistene. Vsetko v 5. stupni ochrany. Ach tento bananistan...

Peter61

Kaspy, je tam previs z jutnej strny. Aj v sobotu sme sa bod nim ukryvali, aj ked nie je ucebnicovo vhodny na ukryt pred burkou. Nejake fotogalerie su aj na stranke PREVYKu.
Tu je tiez ftto : bodonovica.meu.zoznam.sk/…/#d…

Kaspy

Nechcem zakladat nove vlakno kvoli jednej otazke. Je na Bodoni nejaka moznost skryt sa pred burkou? Zda sa mi ze je tam nejaky skalny previs, ale nie som si istý.
Dakujem

Merhorn

velmi prijemny clanok axel, podany tebe vlastnou formou, to nie je kritika, rad som si precital tento clanok, mozno dokonca si ho este raz, prijemne sa mi to citalo. tato cast slovenska je mi uplne neznama a tvoje clanky a fotky su urcite motivaciou pre mna ist sa tam pozriet :)

Axel

Uz sme si skriatka vo faktoch vsimli, idem opravit. Na svoju obhajobu musim asi napisat, ze mam tusaka, ze na vrchole je stara drevena tabulka s tym cislom, ktore som chybne prebral. Alebo som si to proste nejako pomylil s niecim inym.
Sorry za chybicku.

Bikemartin

Axel, vo faktoch máš max 1049m n.m., tak buď si nebol až na vrchole, alebo sa Šimonka od čias, keď tam bol Peter61, fakt zmenšila ;-)

Axel

Vysielac na Suchej hore ma o 6 metrov menej ako Dubnik. Konstrukcne by vsak mali byt zhodne a ano, tvoria dvojicku najvyssich stavieb na Slovensku.
A co by som mal viac napisat o Libanke? Zvedavost je najlepsim motorom, tak osedlat Hatatitlu a podho k pamatnicku, kde sa este na tabuli da co to precitat. Skryty poklad je len bonusom pre tych, co chcu hladat. A nejake stare bane navokol su uz ceresnicka pre tych, co sa neboja.
Tu poznamku o vyske Simonky som nepochopil...

Peter61

Asi som tiež dosť dávno nebol na Šimonke, keď vtedy ešte mala 1092 mnm.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma