Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Rumunsko

Diskusná téma Rumunsko

Cez leto by som rad isiel do rumunska. Vyzera ze je to pomerne zachovala az zabudnuta krajina bez velkeho navalu turistov. Navyse, exotika ktora zasa nam beznym smrtelnikom nie je az tak vzdialena. Hladam partakov. Vsetko vratane sposobu dopravy je zatial v stadiu planovania a studovania... Ocenim aj pripadne rady tych co uz v Rumunsku boli. David

Jozef Nagy

Ahojte,

ma niekto skusenost s Fagarasom (pripadne Retezatom) na prelome maja/juna? Jasne, ze podmienky sa menia kazdu sezonu, ale aj tak. Ide mi najma o sneh(ove polia). Ratam, ze ak sa Tatry otvaraju v polke juna a toto je o dost juznejsie, tak 2 tyzdne skor by to mohlo byt uz prechodne, aj keby bolo miestami treba macky. Akakolvek skusenost/rada?

Vdaka.

Kisvasutas

Ahoj, najde se nekdo na toulani temnymi karpatskymi hvozdy? Nemira, Vrancea, Penteleu v druhe pulce srpna. Podrobnosti domluvime mailem (kisvasutas at seznam bodka cz).

Vlada

7/2010 planuju prechod Retezac a Fagaras. Chce se nekdo pridat?

Mat.to

pred tyzdnom som bol na treku v rumunsku, menej zname pohorie monti cernei + banat. nie je nutne tam ist cez cestovku, podla mna je to naopak zbytocne a ubera to caro. ak sa bojis na vlastnu past, chod s niekym, kto tam uz bol. ja by som isiel kludne znova, zalezi od terminu, ak chces, ozvi sa (mat.to@post.sk) ps: v letnych mesiacoch by som odporucal skor vyssie pohoria kvoli nedostatnu vody

Maroso

Zdravicko. No ja by som zaujem aj mal. ak vsetko dobre dopadne a nebudem musiet dorabat skusky cez prazdniny tak mam volny skoro cely august a 2-3 tyzdne v septembri. Inak do Rumunska na turistiku by som velmi chcel ist. Musim omrknut aj tu cestovku:)

.ciernykocur

nevedela som, ake prisne su pravidla ohladom "reklamy" :)
jedna sa o CK Kudrna, bola s nimi na takych oddychovejso - poznavaco - kulturnejsich zajazdoch myslim len, v Maroku, Skandinavii a na "Babom lete v Banate", ale velmi si pochvaluje a v ponuke maju aj turistickejsie Rumunsko s tym, ze niekde odpada nutnost dlheho vlacenia tazkych veci vdaka autobusu. Ale neviem ako velmi dobre taketo maju vyriesene, ja radsej pojdem na vlastnu past :)

.ciernykocur

ak sa jedna o cestovku, ktora sice ponuka zajazdy vselikam, ale prehlasuje, ze Rumunsko je jej hlavnym cieloma zacina sa na K, tak kamaratka s nimi bola vselikde a velmi si pochvaluje, ak mas problemy s chrbticou, mozno je to dobra volba daco oddychovejsie od nich :)

Tomi

A čo tak skúsiť Banát?
banat.cz/$ret
Výhodou je, že sčasti odpadá jazyková bariéra, ľudoprázdne divoké hory, na skok krásne skalnaté úžiny Dunaja, krasové územia, prevýšenie od 50 do 1200m. Celý prechod sa dá naplánovať tak, že nocovať budete vždy v nejakej českej dedinke. Vrelo odporúčam.

Dawid

dakujem za prispevky. laka ma to do hor ale rad by som sa pozrel aj do rumunskych dedin. nad klasickym prechodom so stanmi a plnou polnou ma trochu odradzaju problemy s chrbticou. nic akutne, ale tazko povedat co by bolo po niekolkych dnoch.. mam vytipovanu jednu cesku cestovku ale zatial to nie je definitivne rozhodnutie.
mountaineer a ciernykocur vdaka za ponuku - ozvem sa vam na email a vyzviem podrobnosti:)

.ciernykocur

My zase planujeme v auguste pobehat Apuseni a Trascau (co tam presne vobec nie je zname), to je take krasovejsie a zazitkovejsie, kanony, jaskyne...
A okrem toho zrejme este chronicky znamy Retezat, ale to nie je iste, mozno zvolime nieco ine.
A k tomu daku to kulturu, mozno delta Dunaja. Som studentka, cize na to mam cas (to by bolo na minimalne dva tyzdne), ale zrejme nas bude menej, ako sme planovali, cize dakto nevyse by nemusel byt zly napad.
A bude to asi skor pre menej zdatnych, ziadne vrcholove vykony, ale zase ani sedenie na zadku.

Mountaineer

planujeme prechod hlavneho hrebena pohoria Fagaras cca na 6-8 dni, ale az neskorsie v septembri, ak mas zaujem ozvi sa, mam viac detailnych info o Rumunsku

Boro

Dawid, na webe nájdeš spústu popisov trás v Rumunsku. Skús si dať do seznam.cz$ret -"cestopisy" a potom Rumunsko. Tam je toho až až.

V.v.l.a.a.d.o.o

Bol som tam zatiaľ raz pred xx rokmi s jednou českou cestovkou. Prešli sme so stanmi hrebeň Paringu a Capatini. Osobne by som v tejto krajine dal prednosť zájazdu s nejakou outdoor ck, prípadne ísť s ľuďmi, ktorí to tam aspoň trochu poznajú.
Rumunsko je veľmi pestrá krajina a nemám predstavu čo tam chceš vidieť , či chceš prejsť nejakú hrebeňovku, alebo navštíviť deltu Dunaja , alebo čo vlastne. Tiež neviem , v čom chceš radiť, ja ti poradím len jedno zatiaľ : nechoď na verejné wc.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov