Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tekuté vosky Nanowax

Diskusná téma K článku: Tekuté vosky Nanowax

Prevažná väčšina rekreačných bežeckých lyžiarov maže svoje bežky tuhými voskami – zriedkavo natierajú tekutými voskami. A podaktorí nemažú vôbec, čo nie je vhodné riešenie. Dokonca aj bežecké lyže s tzv. šupinkami vyžadujú starostlivosť a hlavne voskovanie. Počas uplynulých víkendov som skúšal tekuté vosky Nanowax, bol aj tvrdý povrch aj prašan. Tu sú moje zistenia.

Bob

Nanowax som vyskušal na zjazdove lyže, hlavne ta rýchla príprava je super,čista robota,možem len doporučit

Rudo

fy Swix má "videoškolu" voskovania tu
swixschool.com/…/index2.html
Tzv. bezúdržbové, t.j. šupinkové lyže, sa voskujú tekutým parafínom. Len poznamenávam, že najlepšie je to urobiť hneď po túre. Parafín totiž zároveň ochraňuje sklznicu pred vysúšaním. Mimochodom, zišlo by sa to každým lyžiam (aj zjazdovým), minimálne po sezóne!

Misou

Podľa mojich skúseností je dobré voskovať bežecké lyže len na behanie,pri turistike(hlavne pri stmých kopcoch) odporúčam pásy. (na bežky)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma