Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vyšné Hágy – Končistá a späť

Diskusná téma K článku: Vyšné Hágy – Končistá a späť

Končistá je jeden z najvýraznejších tatranských štítov. Mohutný vrchol sa nachádza v južnej rázsoche, ktorá vybieha z hlavného hrebeňa na Popradskom Ľadovom štíte. Hrebeň Končistej oddeľuje Batizovskú dolinu od Štôlskej, takže je akoby menšia sestra Gerlachovského štítu, štíhla, vysoká a očarujúca. Je neprehliadnuteľná z Popradskej kotliny, jej mohutnosť však najviac ohromí pri pohľade z Cesty slobody, keď sa blížite v smere od Štrbského Plesa k ostrej zákrute s mostom cez potok Veľký Šum.

346346

Toto je sprava alebo navadzanie na porusovanie navstevneho poriadku TANAPu?

MatusM

Ani jedno, ani druhé :-) Pekný článok, chuťovka!

Peter61

Vrana, ten "vysmiaty sólo jazdec" bol starý Jarmai? Ak áno, tak to si mal šťastie - ja som ho tam nestretol a stôl bol stále neprestretý a prázdny :-)

Merhorn

Peter, bol si uz na koncistej? pripadne to plati pre kazdeho kto tam bol, mate gpx track, pripadne vedel by tu dat niekto presny opis trasy cestou hore, pripadne odkaz ak niekde takyto je.
dakujem

Honza286

To vvlaadoo: Myslím si, že tohleto bys asi neukecal - několikahodinový přístup na to, abys vylezl 4 metrovou stěnu, to opravdu ne. Musel bys lézt nějakou těžší cestou nahoru a tu popisovanou cestu použít pro sestup, pak by to bylo 100 % v pořádku.

V.v.l.a.a.d.o.o

Z návštevného poriadku tanapu : " Horolezci môžu vstupovať do vysokohorského prostredia aj mimo turistických anáučných chodníkov a v čase sezónnych uzáverov turistických a náučnýchchodníkov len za účelom nástupu na horolezeckú túru so stupňom ťažkostihorolezeckej kvalifikácie vyšším ako II. stupeň, pričom použijú trasu čonajšetrnejšiu z hľadiska ochrany prírody a krajiny."
Takouto trasou je práve opisovaný výstup, nakoľko je najkratší a vedie v maximálne možnej miere po turistickej značke.

Vrana

2 merhorn: podrobny opis trasy mas v texte clanku. Ked vypustis tu omacku okolo nepotrebujes ani GPS ;-)

Eric

Pozeram, ze je celkom zivo na tej "normalke" :)))

Merhorn

vrana, najtazsie useky na koncistu by si prirovnal obtiaznostou k comu zo znacenych tras v tatrach?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Sosal k článku: Chata Volovec Nevíte prosím, zda je chata funkční. Uvedené číslo nikdo nezvedá, jen přijde automatická SMS, že zavolá později. Ale už nikdo nezavolá ani nereaguje na SMS. Ch …

+ 60 ďalších príspevkov