Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vyšné Hágy – Končistá a späť

Peter61

Na Nakove je v skobe mailonka a cervena repka. Vyssie z J strany je planzeta aj mailonkou.

Peter61

pri pohlade odspodu a od plesa chodnik nad magistralou preslapany.
Macky turisti obuvaju uz pod magistralou. Tie so 4 hrotmi vpredu uz v lese.

Pinciotti.

Nasli ho na zvlastnom mieste. Zeby siel zdola a netrafil do Lucneho sedla ? Lebo inak sa na tych miestach za dobrej viditelnosti tazko pada a tazko bludi.

Peter61

Odhad:
po....t, nesadlo to. Aj zhodiť si môžeš, aj prevej ....

Lukylez

to Peter61: A kvalita snehu, resp podmienky nad 1800mnm?

Peter61

Nič nové:
XXL pub funguje.
žltá ku Batizovskému pl. síce nie je v pásme súvislého polomu, ale asi je nepriechodná kvôli padnutým stromom.

Peter61

Na Nakove je v skobe zlta repka. Vyssie z J strany je planzeta, zrejme expanzny nit.
Peruni sa hrali. Z PD rohu Nakovy (podla fotky v clanku) chyba tak 1/4 kubika zuly a v Z hrebeni tak 15 m od vrchola tak 1/2 kubika.
A pristresok pri "prameni" nad Hagami lesaci prave prarabaju.

Peter61

Mišo D. uz tus slingu na Nakove nenasiel, ale zvrchu je navrtany borhak.

Peter61

Na Nákove bola v skobe taka cierna slinga z polovicky - cierneho mammuta. Nejdete dakto hore ? Rad by som ju hodil na trhacku, zaujimalo by ma, kolko klesla za tie roky pevnost oproti lanu,ktore bolo skladovane v skrini.
Za 11 mesiacov na Medenych lavkach (= vacsinu roka v tieni) to bolo cca 10 %.

Takze keby ste dakto sli hore, pls vymente a dajte mi vediet. Diky.

Lubo

Vazeni diskutujuci, toto vlakno totalne opustilo svoju temu.

Premenilo sa na zmes piplania sa v absurdnych moznostiach obchadzok navstevneho poriadku, zbytocneho verejneho "kamenovania" autora clanku a demagogickeho puritanstva, pricom mnohym chybal realny nadhlad aspon ponad monitor. Kedze ide o flame, bude toto posledny prispevok v nej a neskor bude uplne zrusena, kedze uzivatelsky prinos je nulovy.

Moj osobny postoj k teme uverejnovania VHT tur sa nemeni. Ludia, ktori nectia pravidla z akychkolvek dovodov tam pojdu tak ci tak (navodov je k dispozicii viac ako dost) a ti co ctia aj napriek absurdnostiam tam nepojdu bud vobec alebo splnia podmienky. Som presvedceny, ze tu uverejneny clanok nema najmensiu sancu akokolvek ovplyvnit prirodzenu navstevnost Koncistej ci akehokolvek ineho tatranskeho VHT vrcholu.

Zaverom na zamyslenie: vrana kludne mohol napisat, ze je opravnenou osobou alebo redakcia mohla pridat do automatizovanej VHT paticky, ze autor clanku absolvoval turu v sulade s ustanoveniami NP, co ako som nizsie pisal redakcia vzdy implicitne predpoklada, ak ide o legalne absolvovatelnu turu.

Sona

Vrana, v kazdom pripade dakujeme za dobry clanok a ak budes mat niekedy chut napisat dalsiu VHT turu, u nas mas dvere otvorene.

Eric

vrana, kludne pis dalej a posielaj clanky mailom, napriklad ja si ich velmi rad precitam :))) alebo ich mozem zverejnit na mojej stranke :)

Vrana

Tym by som aj prispevky do diskusii zo svojej strany uzavrel. Mal som v plane napisat aj niekolko dalsich clankov (aj v sulade s NP), ale asi to nema zmysel. Radsej sa budem venovat tomu co ma bavi a na com mam tak velmi malo casu. Pekne leto vsetkym.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov