Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Šokujúci nález

Diskusná téma Šokujúci nález

Tento víkend som bol s kamarátom Milanom na dvojdňovke v Považskom Inovci. Naplánoval som si aj prehliadku všetkých troch útulní na trase Bezovec - Trenčín, ako aj novej rozhľadne na Panskej Javorine. 100m od smerovníka Pod Prielačinou sme našli rovno na turistickom chodníku mŕtvolu.Smrad, kopa múch, zážitok na ktorý sa len tak nezabúda. Zavolali sme políciu a včera po návrate som na našom oddelení PZ si bol overiť, či ho už našla aj polícia. Áno už ho zobrali.Nuž ten trojhodinový pochod od útulne Izba na chatu Pod Inovcom v lejaku a krupobití ten pohľad na žltú tvár nevyplavil a ešte dlho ma bude mátať.

Janica

čav milan.ale inak ste to zvládli dobre.prajem vám už len tie príjemnejšie zážitky z hôr.

Mivym

čawes Miro, tak vidím že si ma predbehol.Čo sa týka toho nášho nálezu, tak s takým niečim človek čo sa túla kade tade musí rátať, mňa to často mátalo v hlave ako sa zachovať v takejto situácii, myslím že sme to zvládli dobre na rozdiel od tých policajtov a ich orientačných zmyslov.Som rád, že som ťa od fotografovania toho nálezu odhovoril.Myslím ,že sa uľavilo i rodine ktorá ho 3 týždne postrádala.

FunTTomas

miros: viem si aspoň čiastočne predstaviť ten hrozný pocit. Podobný šok som zažil na Sivom vrchu. Bol sneh, hmla a po výstupe na vrchol sa objavila pod vrcholom tmavá škvrna vo všadeprítomnej „bielej tme“. Z diaľky tmavá škvrna pôsobila ako ľudská postava v ležiacej polohe. Prvé čo ma napadlo bolo, že je to zamrznutý človek, lebo prevaľujúca hmla robila rúško tajomna. Vtedy ma zalial studený pot a nechcel som sa ísť pozrieť bližšie. Našťastie hmla zredla a ukázalo sa, že je to jediný nezasnežený bok skaly v okolí v dokonalom tvare ľudskej ležiacej postavy. Uf, ale bol to veľmi nepríjemný pocit.

Miros

Nie, nebol to turista a podľa vyjadrenia polície bol tri týždne nezvestný.

Rast

to miros - ja som to samozrejme myslel zo zartu,to by nebolo vhodne uz len pre tie dovody,ktore si napisal.Ale ja mam takych v pamati az az :-) Muselo to byt pekne vzruso :-)

Blackline

nechcel by som to zažiť...verím že to musela byť nepríjemná záležitosť

Rbr69

tyzden skaredeho pocasia a dazda na Povazi asi spravil svoje + nikto nechodil hore po turach v tom pocku ...

Miros

Duuri, slnko bolo v podstate po útulňu Izba a celý druhý deň. Bunda lejak vydržala a že som od pása dolu plával, no veď do rána to uschlo a na chate boli skvelí ľudia, ktorí dali sušiak, staré noviny.
Rast - asi desatinu sekundy som rozmýšlal o fotke, no napriek zoomu ma zápach nepustil bližšie a som rád, že to nemám v pamäti fotoaparátu,stačí moja. Ale určite by som to sem nedal, už len z úcty k nebohému a jeho rodine. Vieš, nočná mora mojej rodiny je, že ja sa z 1600km ročne po horách tak 1000 túlam sám. Ani to ďalej nechcem rozoberať.
2laak podľa mňa šiel ten človek smerom hore a dostal infakt, alebo porážku. Polícia mi povedala, že podľa farby tváre umrel asi pred týždňom, no na čo a ako, to už nie a iste pitva ešte nedala výsledky.
Pred mesiacom som bol na krste knižky trampských poviedok Baču zo Skalice a v jednej poviedke opisuje, ako našiel počas vandra obesenca a po noci rozmýšlania ho zvesil a pochoval. Myslel som si literárna fikcia. Nuž my sme zavolali políciu.

Rast

Daj sem foto,nech maju aj ini zazitok :-)

Duuri

Zdravim, akurat som sa chcel spytat, ze ako bolo na 2dnovke. Podla popisu sa nebudem ani pytat. Nas na Bezovci 2x obisla burka, tak ma zaujimalo, ze ci aj vas to niekde n a hrebeni chytilo. S pozdravom Juro z BA basecamp.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov