Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okuliare Optimal

Diskusná téma K článku: Okuliare Optimal

AKTUALIZÁCIA – Leto je dávno za nami, prešla jeseň a hlási sa nová zimná sezóna. Téma ochrany zraku pri turistike, či iných športoch vykonávaných vonku je tak opäť na mieste, však keď sa v zime v horách urobí pekné počasie, záťaž pre oči je aspoň taká veľká ako v lete. V redakcii sme pred letom obdržali na testovanie športové slnečné okuliare značky Optimal vo viacerých vyhotoveniach a teraz do pôvodného článku dopĺňame informácie z polročného používania. Zaujímavé je, že ide o slovenskú značku a s výkonom okuliarov panuje zatiaľ všeobecná spokojnosť.

Pavol Bolcarovic

Zdravim redakciu.
Som vlastnikom okuliarov Optimal model 707 uz vyse roka. Som s nimi spokojny, co sa tyka ochrany mojich oci, ale nie som spokojny s pouzitym materialom a hlavne ich vydrzou.
Ako prve som vlastnil model s polarizovanymi sklami(neviem teraz najst). Pouzival som ich pri beznej turistike do hor(Tatry, Fatra,..) no asi po pol roku som si vsimol,ze na sklach(oboch) sa nachadzaju akesi bodky, ktore boli ale videtelne len pod urcitym uhlom...vyzeralo to,ako keby popraskali skla. Kadze som si bol vedomi toho,ze mi okuliare nespadli, ani nijak sa mechanicky nemohli poskodit, dal som ich reklamovat. Po 2 tyzdnoch mi volali z firmy, vraj tie skla su znicene mojim potom (vraj ho mam agresivny)... Ostal som prekvapeny, ze ako pot moze znicit skla na okuliaroch, ktore su urcene pre turistiku, do tepleho pocasia, kedy si myslim, ze sa clovek bezne poti...Tak mi pani na telefone navrla, ze mi poslu model 707, ktory je vhodnejsi na hory.
Tieto okuliare dost casto pouzivam, aj som s nimi ako tak spokojny, ale asi zasa po pol roku som zitil, ze jedno sklo needi v rame. Ram nie je prasknuty, ani sklo sa nehybe, len proste je tam strbinka asi 1mm v dlzke asi 0,5cm... Tak neviem, ako sa to mohlo stat...
Jedno co ma mrzi je to, ze uz ich nemozem reklamovat, lebo obchod, kde som ich kupil, Sport Galfy v Poprade, sa uz na svojom mieste, tam kde aj Hudy, nenachadza a tiez uz nemam ani blok o zaplateni...

Dufi

Mne svojho casu taketo bodky vznikli na Julbo okuliaroch pri bicyklovani. Nieco ma pocas bicyklovania ofrkalo, neviem ci ostrekovace auta alebo co..a na okuliaroch to nejak zreagovalo, zostali tam bodky ktore nesli ani prelestit. S optimal okuliarmi som spokojny, dvoje co mam v aute uz celkom dostali zabrat pocas niekolkych rokov (nepouzivam ich v obale), takze sa rozhliadam po dalsich (moj tajny tip: optimalsport.sk/…/402a ;)

Georgo

Tak som si po prečítaní recenzie kúpil model 404A, uvidíme, aké budú skúsenosti.

Pio

Dlhú dobu som hľadal kvalitné lyžiarske okuliare za rozumnú cenu. Rokmi som prešiel viacero svetovo známych značiek (Uvex, Bollé, Scott) a nakoniec som skončil u nás doma.

Používam na ozaj slnečné dni už dva roky model 5921R
Zorník: polykarbonátový , Anti-fog systém, dvojitý - Revo ohnivo červené, dvojvrstvová komfortná pena
Kategória filtra: S3
Optická trieda: 1

Naopak do hmly a sneženia zas model 5922
Zorník: polykarbonátový , Anti-fog systém, dvojitý zorník - revo modré
Kategória filtra: S1
Optická trieda: 1

Maximálna spokojnosť v oboch prípadoch.

Manželka používa na cyklistiku aj lyžovanie model 407 Lux
Zorník: Revo
Rám: Optimal Komfort
Kategória filtra: 3
Optická trieda: 1

Matiseq

Ahoj

Zaujimalo by ma porovnanie kvality skiel ak si mal moznost so znackami ako Bliz resp. Julbo.

Dik

Matus

Phalike

Ja osobne mam slnecne okuliare iba znaciek Optimal a Julbo, od Optimalu mam jednoduche univerzalne cyklisticko/turisticke s ciernymi zornikmi a potom specialne cyklisticky s vymennymi zornikmi, mal som aj vysokohorske s tymi cervenymi REVO zornikmi ale vytratil som ich s polouzatvorenenho vrecka pri predierani sa kosodrevinou. Miesto nich som si kupil Julbo a nevnimam rozdiel nijako zasadny, okuliare si skor vyberam podla toho ci mi sedia alebo nie, Julbo som si kupil len preto ze som pomerne narychlo potreboval okuliare s kategoriou filtra 3-4 a natrafil som v Treklande na model Tensing urceny pre sirsie tvare ktory mi perfektne sadol. Pouzivam ho najma v zime ale aj pocas letnych tur vo vyssich polohach. Kvalitu skiel tazko porovnavat, ale nezaznamenal som vyraznejsi rozdiel, tie REVO zorniky ktore pouziva Optimal su podla mna kvalitne, ani som ich nedokazal nejako doskriabat a to mam pomerne lahostajne zaobchadzanie s vecami. Myslim ze sa netreba obavat o kvalitu skiel od Optimalu, pokial Ti sadnu tak nie je o com, a vyber maju taktiez pomerne siroky.

Matiseq

Vdaka, pytal som sa lebo pri lacnejsich a semi lacnejsich znackach (samozrejme neskusal som vsetky) som vzdy pozoroval aj nejaku tu deformaciu obrazu co iste nieje ziadane. Pri julbo a bliz som nic take neregistroval.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma