Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slanskými a Zemplínskymi vrchmi – II.

Diskusná téma K článku: Slanskými a Zemplínskymi vrchmi – II.

V druhej časti putovania Slanskými a Zemplínskymi vrchmi budeme prechádzať podcelkami Bogota a Milič. Veľmi hodnotná je najmä oblasť Miliča s jazerami Izra a Malá Izra. Navštívime viacero ruín hradov a pamätných miest bojov II. svetovej vojny. Pokiaľ túru absolvujete v lete, nájdete tu viaceré vodné plochy vhodné nielen na táborenie, ale aj na kúpanie.

Siskin

Na Veľký Milič se dá jednoduše dostat cestou od lesnické chaty v sedle oddělující Malý Milič od masivu Veľkého Miliča: buď před začátkem mladé bučiny (asi po 500 metrech)odbočit nahoru, nebo pokračovat dalších 200 m a tam je cesta kolme v vzhůru rovnou ke skalnímu městu. Rozhodněte si zajděte po zelené maďarské značce po hranici po hřebenu asi 500m na další vrchol, je tam pěkný výhled. Viz mé logy z GPS gekoncik.wz.cz/gps/
Jinak z Kazimíru jezdí autobus přimo do ATC Mária (v motorestu vaří), občas jezdí autobus i z Byšty do Kazimíru - červená značka není zajímavá a je mizerně značená.

Tono

Na turistika.sk$ret najdete velmi dobry clanok o oblasti Velkeho Milica a jazier Izra. Oplati sa pozriet a precitat!

Tono

Ono ma az teraz napada, ze napr. pre vrchom Ordanky, ako sa krituje vedenie vysokeho napatia je jeden super panoramaticky pohlad na Simonku, Dubnik a pod. Ale ten sa nachadza cca 100 m na zapad od znacky. Fotku najdes v 1 casti clanku uplne na zaver, dolu. Hore je panoramaticky vzhlad z okolia Ciernej Hory. K viacerym vyhladovym miestam nevedie znacka, co je skoda. Mohli naznacit aspon vyznamovu odbocku vyhladu. Podobne to bolo na Rankovskych skalach.

Tono

Hmmm... ked som isiel ja, tak znacenie bolo obnovene, len za Izrou to bolo trochu mizernejsie. Priechodnost chodnikov bola tiez dobra, len niekde bolo dost popadanych kmenov. Ono vyhladov nebolo tiez vela, ale napr. ten zo Simonky stal za to, alebo z okolia Ciernej Hory bol vynikajuci. Aj ako si zacinal, v Ruskej N V z bral Zbojinckeho hradu je uchvatny vyhlad, z hradu Slanec a pod. Mna osobne uchvatila aj juzna cast v okoli jazera Izra. Keby si chcel nejake info ohladne malo znamich pohori, napis emailom, co budem vediet, urcite odporucim.

Boro

Tóno,aby som povedal pravdu,mne sa nejako zvlášť Slánky nepáčili.Išli sme to hlavnou hrebeňovkou bez akýchkolvek doplňujúcich vedomostí a takmer celý čas sme sa pohybovali vo vlhkom lese bez možnosti výhľadov.Všetky chaty boli vtedy buď rozkradnuté alebo zatvorené,chodníky zarastené s vynímočne špatným značením,takže sme dosť kufrovali.Samozrejme,že Slánky majú krásne zákutia a kto ich dobre pozná,tak si tam nájde to najkrajšie.Lenže my sme to nenašli a tak sme odišli dosť sklamaní.Práve preto som veľmi uvítal tieto stránky,ktoré môžu dať dobré tipy pre záujemcov o aj menj populárne pohoria.

Tono

Boro, pacili sa Ti Slanske vrchy? Ked ste isli z Ruskej N V boli ste kuknut na ruinach Zbojnickeho hradu? Z hradneho brala za dobreho pocasie super vyhlad na zapad!

Boro

Tóno,tak som pozrel do cancáku a bolo to v r.2001 a išli sme to z Ruskej Novej Vsi cez Hanuš.sedlo ,Makovicu do Herlian (pozrieť gejzír),ďalej cez Dargovský priesmyk a Bogotu,okolo chaty Regeta a ďalej až na jazero Izra a skončili sme v dedine Brezina. Tá chata ktorú spomínam je v mape zakreslená práve pod vrchom Bogota a tak sme si ju aj my pomenovali.Ak si dobre spomínam,bola murovaná a mala veľkú zakrytú terasu a bola len kúsok nad chodníkom.

Ivan

Dik tono dobry link.Nevedel som o nom....urcite vyuzijem...

Tono
  • stupanie na Javornicku polanu
  • stupanie na Lipovu, oblast Makovice
  • stupanie na Mosnik
  • oblast vrchu Lazy
    To su asi najproblemovejsie useky pre turu na biku. Inak hlavne za Herlianskym sedlo boli casto popadane kmene stromov cez cestu.
    Aj spomenute useky moze niekto zvladnut na biku a niekto nie.
Lubo

Tvoj clanok som dostal, avsak nemal som este cas sa mu venovat. Budem sa snazit poslat ti odpoved co najskor.

Mahe

Ľubo - včera večer som Ti posielal článok o Miliči.
Daj mi prosím vedieť, či v takejto forme máš záujem, aby som ho mohol dokončiť.
Dik

Tono

Rudo, dakujem, Juro, zajtra dopisem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma