Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Značkovanie Slovnaft - Kalinkovo

Diskusná téma K článku: Značkovanie Slovnaft - Kalinkovo

Prvú tohtoročnú akciu zameranú na obnovu turistického značenia máme úspešne za sebou. Zúčastnilo sa jej štrnásť dobrovoľníkov, dvaja značkári a jeden pes. Okrem toho, že sme preznačili 20 km trasu, spoznali sme aj krásne zákutia lužných lesov, milých ľudí a v slovnaftskom družstve sme si dokonca vyrobili aj dobrodružnú zápletku.

Mirec240

Je to síce 10 rokov dozadu, no možno si to niekto z vás bude pamätať - v časti ˝Stratení v džungli˝ sa spomínajú pôvodné značky, ktoré v lese neboli zatreté a priviedli vás na inú asfaltku, než bola tá, ktorou viedla (a stále vedie) modrá značka, pamätáte si kde presne sa tá lokalita nachádza? Podľa všetkého by to malo byť niekde pri horárni Bôrové...

Mám totiž taký netradičný cieľ, dať dokopy všetky pôvodné priebehy turistických trás na území Bratislavy od 60/70-tych rokov minulého storočia, teda cesty, ktorými kedysi viedol turistický chodník, dnes vedúci inými miestami. Tento modrý chodník je v podstate jediný, o ktorom mám málo informácií...

Pred pár dňami som túto lokalitu preskúmal, no v týchto miestach som staré značky neobjavil. Jedine značky na ceste z Vlčieho hrdla po túto križovatku - mapy.hiking.sk/?x=17.16368…

Keďže viaceré pôvodné stromy boli vysekané a nahradené inými, nájsť trasu modrej značky č. 2440 spred 30 a viac rokov je dosť obtiažne, zvlášť, keď nemám k dispozícii žiadnu turistickú mapu tejto lokality z toho obdobia. Preto by som rád oslovil aj iných - ak máte akékoľvek informácie, spomienky či mapy z tejto lokality, budem za každú informáciu vďačný.

Priebeh modrej platný do roku 2014 nemusíte, ten mi je známy. Vďaka

Podpolanec

To presmerovanie modrej na hradzu a "hermeticke uzavretie" ostrova Kopáč zonou 5 uz aj pre peších, je velmi smutne.

Vzdy ked som tade isiel, som sa cítil ako vo filme CESTA DO PRAVEKU, ludí by tam praveze ochranari mali hnat, je tam prekrásne, oáza pokoja.

A cudne je, ze ochranarom kvoli orliakovi nevadi vystavka D4-ky, par sto metrov od Kopaca.

Sona

Ta cast cez Kopac sa mi z tejto trasy pacila najviac.

MisoB

V najblizsej aktualizacii bude zmena aj na nasej mape.

Vladimír Kobza

Ďakujeme za objasnenie dôvodov tejto zmeny.
Ja som si 22.2.2015 prešiel starý priebeh trasy a aspoň čiastočne pozrel napojenie toho nového. Je to tak ako písal tomi v príspevku z 1.1. Našťastie nové značky (v smere do Bratislavy) od tohto mostíka
mapy.hiking.sk/?x=17.16665…
nepokračujú po hrádzi, ale prejdú hneď na stranu bližšie k Dunaju a potom nejako jeho okrajom smerujú k Vlčiemu hrdlu. Ak niekto išiel novú trasu, môže informáciu upresniť.

Iso

k zmene modrej trasy mam taketo info z od znackarov z KST:

"...podnet na zmenu priebehu modrej trasy zo Slovnaftu do Kalinkova dala Statna ochrana prirody na mestsku cast Podunajske Biskupice.
Bolo to z dovodu ochrany hniezdiska orliaka morskeho a ochrany orchidei na uvedenej trase.
Mestska cast Podunajske Biskupice poziadal Urad zivotneho prostrenia o zmenu priebehu trasy. Bola odsuhlasena zmena priebehu trasy a KST dostal v oktobri poziadavku na preznackovanie uvedenej trasy, ktoru sme zrealizovali."

nechcem to komentovat, lebo si o tom myslim svoje.

PaliT

Že by príprava staveniska pre nový obchvat?

Tomi

Aktuálne sú zatreté v podstate všetky značky medzi smerovníkom Biskupické rameno a touto križovatkou:
mapy.hiking.sk/?x=17.1585…
Zostali len dva žlté stĺpiky a jedna zabudnutá značka pred Ostrovom Kopáč.
Z uvedenej križovatky odbočuje značka po ceste smer hrádza, rovnako som našiel nové modré značky pri tomto moste:
mapy.hiking.sk/?x=17.16665…
Vyzerá to tak, že sa chystá, resp. už je dokončené preznačenie po nezáživnej hrádzi. Vie niekto dôvod prípadne potvrdí vedenie novej trasy?

MisoM

hmmm smutne, nadherne zatisie plastova flasa a snezienky, ach jaj ....

Peter61

Aaaaaaaaaaa Sona, diky za pripomenutie. Uz zasa je cas brigadicku okolo safranov na Pustom poli.

Jjano

Matúš, zjavne sa Ti ten link nedarí umiestniť. Čo to má byť, nejaký obrázok? Daj to trebárs na svoj facebook a povol prístup všetkým :-)

Tono

Vcera som bol na zahrade pri Slovnafte a veruze som bol omrknut vasu pracu. Dobre ste to, one... vyznackovali !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov