Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dva dni na Piz Boe (Cesare Piazzetta)

Diskusná téma K článku: Dva dni na Piz Boe (Cesare Piazzetta)

Po ferrate Brigata Tridentina v skupine Sella sa presúvame na opačnú stranu tejto skupiny, kde nás láka 3152 metrov vysoký Piz Boe. Aj naň vedie ferrata a to jedna z najtechnickejších dolomitských ferrát Cesare Piazzetta. Počasie sa vyvíja tak, že Piz Boe spoznáme o niečo komplexnejšie, než sme pôvodne zamýšľali.

Lolisha

tak ked ti po 5 rokoch niekto pripomenie, ze este "furt" si mu neodpovedala...tak ti nic ine neostava, len sadnut za pocitac :D

Knor

Tomu vravim promptna odpoved :-D.

Lolisha

hej, Soni, boli sme az na vrchole, hore na chate. Kedze lanovku sme nestihali, dole sme sli peso, okolo sedla Sass Pordoi, asi tak isto ako ta nemecka partia, co spominas v clanku. Pre mna az na ten zaciatok v pohode. Tam som naozaj nevedela, ako ten tazky usek prejst a najhorsie bolo, ze ked som ho uz presla, tak som zistila, ze som sa zle zacvakla - takze spat dole a znova to vyliezt.

Sona

Tak to ste si rychlo zvysili narocnost :) Aspon jednu cvicnu C ste mohli dat medzi tym...Boli ste az na vrchole? Kadial ste sli dole?

Lolisha

naozaj pekna ferratka, mozem potvrdit...nakolko t bola moja prva ferrata v zivote, hlavne takejto urovne (raz som bola uroven A/B, cize neporonatelny rozdiel), na tom uvodnom useku som v turistickych topankach mala viac problemov, hlavne s vlastnym strachom a neskusenostou na ferate...neskor to uz bola pohoda...komin sme isli niektori s batohmi, ini bez batohov, mudro sme si ich vytiahli repkou hore...ten D previs som dala velmi neprofeionalne lezecky zadkom...rukami som sa chytila ferraty a zadkom dosadla na platnu...ale dala som :)

Sona

:) a veru pekna je vrcholovka, s farebnymi vlajockami a Marmoladou v pozadi. Vlastne fakt to bolo po sezone, niekedy na prelome septembra a oktobra, teraz si nespomeniem na presny datum. Pomylila som si to s inym vyletom.

Pitr

Jáj, ja som si myslel, že niekedy v septembri alebo októbri ste tam boli. V polke júna je ešte asi pred sezónou, neviem ako to tam Taloši majú.
Však už ste rodina, tak ste kľudne mohli :)

Sona

Boli sme tam v polovici juna, tak to mozno este bolo skoro. Vrcholovku mame v zmysle dvaja stastni ludia na vrchole a tak sme z toho nechceli robit rodinny album :)

Pitr

Ferrata je super, hlavne ten výhľad na Marmoladu. V komíne som sa skoro aj ja zasekol, našťastie som mal malý batoh.
Pivko hore na chate bolo super, padlo ako nič.
Neviem kedy ste tam boli, ale asi už bolo po hlavnej sezóne, tak chata bola zatvorená. V galérii k článku však nevidím žiadnu vrcholovku, čo boli moc presvetlené od toho "zrkadla" hore?

Lubo

Nas vrcholova buda sklamala - bola zavreta :-(
Na Sas Pordoi sme zas boli radi, ze na nas posledna lanovka pockala, vidiac nas beh o zivot :-)))). Dole to vsak pivko istilo.

Miso D.

Sikmy kominik sa lezie bez batohu, ten sa potom taha na spagate, alebo si zucastneni mozu batohy podavat. Uz som tam viackrat videl dokonale zadretych typkov, hlavne tych "stihlejsich".Kolmy vylesteny nastup funguje ako prirodzena selekcia, co je dobre, lebo je lahsie sa vratit 5 metrov, ako zlanovat 100 metrov. Najradsej na tejto feratke mam pivo vo vrcholovej bude.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma