Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Medvede už nespia

Rc1

to si iba Rizmanovi kamosi okukavaju nove posobisko :-)

Sona

Správa CHKO Kysuce: "Upozorňujeme, že s určitou pravdepodobnosťou sa v katastroch obcí Makov, Kolárovice, Petrovice, Štiavnik, Papradno, Horná Mariková, Lazy pod Makytou a Lysá pod Makytou môže pohybovať jedinec medveďa hnedého (Ursus arctos). Ide o medvedicu s pracovným menom „Ema“, ktorá bola nedávno odchytená v Českej republike, v územnej pôsobnosti Správy CHKO Beskydy. Pri odchyte, na ktorom spolupracovali experti z Tatrzańskeho parku Narodoweho z Poľska, Mendelovy univerzity v Brne a Hnutí DUHA jej bol nasadený obojok s vysielačom za účelom sledovania pohybu pomocou satelitnej telemetrie. Sledovaná mladá medvedica nejaví voči človeku prirodzenú plachosť a zároveň ide o jedinca, u ktorého zatiaľ nebolo zaznamenané agresívne správanie voči človeku. Obyvateľom neodporúčame približovať sa k nej, prípadne ju prenasledovať za účelom fotografovania, či natáčania videa."

Beta

Ach Poliaci, aj medveďov vedia zvládnuť :-) :-) :-)

Peter61

to je pako, tak ako ten náš medveď. Keď sa chce " přihlásit nebo žádat o dotace na včelíny" to predsa v nedeľu večer nevybaví.

Qeci :
2 odchytové klietky poskytol (zasa) TPN
idnes.cz/…/medved-telemetrick…

Peter61
To vieš, úrady ..., od r.2013 všetko už patrí pod ministerstvo vnútra. Medvede už v noci na úrady nechodia, lebo ich lepšie informujú ( na rozdiel od informovania ľudí) -)
Beta

:-) :-) no, takéto veci iba na Slovensku!

Beta

Peter, ako si videl, medveď utiekol, tak naši nestihli mu toto povedať :-)) Vážne, pre našich lyžiarov toto nebolo obyčajné stretnúť medvedia na kopcu, na ktorým sa lyžuje.

JJelen

Medvede uz nespia. Tal*banci sa uz tesia ze ich fetiš sa prebudil.

Rc1

paliT hadzes vsetkych polovnikov do jedneho vreca. zabudol si toho este vela. nie kazdy polovnik si z polovnictva robi zarobkovu cinnost. tebe by sa zrejme tiez nepacilo keby niekto zacal frflat na psickarov aki su to vagabundi a vsade po nich ostavaju iba psie...

Peter61

Beata:
nevychovaný mládenec, vyhnali ho z domu. Po zjazdovke sa nemá chodiť pešo.

PaliT

Chudák maco, hladný po zime a hneď musí takto futášovať.
Už vidím, ako by poľovníci spustili svoju mantru o premnožení, o tom ako veľké samce vytláčajú mladé z teritória, o ohrození ľudí, o potrebe regulačného odstrelu; zabudol som niečo?

Cez víkend som videl čerstvé stopy v Nízkych Tatrách, je teplo a medvede už vyliezajú.

Beta

Nestratil sa vám náhodou nejaký medveď ? Prišiel jeden na našu stranu a straší našich lyžiarov. Asi prišiel k nám z vašej medvedej mekky, znamená Tichej doliny. Pod fotkou je video:

krynica.tv/…/kryniczanie-na-n…

Lyžiari z Krynicy, ktorí sa lyžovali na Kasprovým vrchu stretli v nedeľu 24.03 mladého medveďa .Macko prebehol vedľa nich. Budú toto dlho pamätať.

-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov