Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Za prírodnými výtvormi okolia Stratenej

Diskusná téma K článku: Za prírodnými výtvormi okolia Stratenej

Obec Stratená leží v južnej časti Slovenského raja v údolí riečky Hnilec. Okolie obce je charakteristické najmä vápencovými bralami, kaňonovitými dolinami a planinami. Opisovaná trasa prechádza najzaujímavejšími prírodnými výtvormi ako sú Sokolie skaly, Občasný prameň, Havrania skala, Stratenský kaňon, Dobšinská ľadová jaskyňa, planina Hanesová a kaňonovitá dolina Tiesňavy.

Gustoh

Tiesnavy zo Stratenej do sedla pod Hanesovou su momentalne nepriechodne kvoli popadanym stromom cez potok asi 20 minut od Stratenej.Uz to zacali prepilovavat.Este im ostava cca 10 metrovy usek ktory sa da prejst len velmi tazko.Ale da.Tiez mohla byt o tejto uzavere informacia na stranke Horskej sluzby.Stav je z pondelka 8.5.2017.

Turista....

Nedavno som si to presiel. Krasna tura, v tiesnavach je iba jeden rebrik a zo 3 mostiky ponad potok. Nic narocne ale romantika ako sa patri :)

FunTTomas

Pri návšteve Stratenej odporúčam neobísť hostinec Stará krčma starakrcma.sk na dolnom konci obce. Milá a ochotná krčmárka, ktorá robí dobré meno Stratenej. Pre hladných robia aj jedlá, len škoda, že väčšinou z polotovarov.

FunTTomas

bazin: v Tiesňavách je len jediný mostík, inak je tam len bežný chodník. Žiadne rebríky.

Bazin

nevie niekto ako je to teraz jul2013 so schodnostou-rebrikmi v tiesnave Tiesnavy-modra znacka?

Zuko

Tento tyzden som prechadzala cez tiesnavy do Stratenej. Ak som dobre pocitala mali by tam byt 2 drevene rebriky. Jeden kratsi a jeden naozaj potrebny dlhsi. Bohuzial ani jeden rebrik nestoji, oba su zvalene a kedze som schadzala z hora dole v hmle, musim povedat ze zostup nebol ani prijemny ani bezpecny. Svahy v tychto miestach su uz poriadne vysmykane.

Dano

Cast tejto trasy so Stratenej na Havraniu skalu a naspat cez kanon som zdolal v lete. Vyhlad z hora je fantasticky, treba to zazit a vidiet na vlastne oci.

Kuli

Dik za super navod na skvelo straveny den...
Dobre fotky!

Adriana

Okolie Stratenej je naozaj velmi krasne. Vrelo odporucam navstevu tohto kuta Slovenska.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum