Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Lúky nad Lozornom

Diskusná téma K fotke: Lúky nad Lozornom

Pohľad zo žltej značky Lozorno-Rusniaky. V tejto časti prechádza peknými lúkami, na ktoré sa chodí pásť zver zo susednej "neviemčifunkčnej" obory. Stretnúť akýkoľvek jej druh je takmer 110%-tné. Kto tu nebol, oplatí sa sa sem ísť pozrieť, je to tu zaujímavé, aj keď v tých 30°C sa tam človek cíti trochu pripečený :) Trasy sa dajú voliť rôzne, z neďalekej lokality Skala ide nová modrá značka do doliny Prepadlé. Tiež zaujímavý úsek pekným lesom. Žlté čudo napravo je asi najväčšia turistická značka akú som kedy videl, je tam preto aby bolo dole z lúk vidno, kadiaľ sa má ísť.

Sona

Isla som tadialto pred par dnami a luky sluzia ako pasienky pre konec, turisticka znacka je oddelena plotom. Nastastie je taky, ze vyhlady su stale pekne vidiet, aj ked teda celkovu sceneriu dost kazi.

Janica

vcera sme sa tam troška pomotali.narazili sme na nejaku novu modru značku,po ktorej sme sa dostali na červený domček.dalej sme išli po žltej na rusniaky (aj tie daniele sme videli) a potom po žltej až na košarisko. inak super strasa a tie lúky su pekné.
len som zistila,že si musím obnovit turistické mapy pretože je vela nových trás.

Janica

to bolo asi to fučanie,až som ostala prekvapená,lebo ten zvuk som ešte nepočula.

Vladvlad

Daniele majú ruju po jeleňoch, čiže nejaký október-november. Ich ručanie je odlišné od jelenieho, je slabučké, ale zase zaujímavé-netradičné, čiže to mohli byť oni :)
Ak to bolo v inom čase tak mohli napríklad funieť :)

Janica

tak to som prekvapená,asi si to pôjdem omrknút aspoň zo zvedavosti.inak na jednom úseku smerom k červenému domčeku som vždy počula záhadné zvuky. stalo sa mi to pár krát na rovnakom mieste.možno to boli nakoniec tie daniele :)

Vladvlad

Janica: po dlhšom čase som na tejto trase opäť navštívil Lintavy. Z kedysi "nefunkčnej" obory sa zrazu stala plne funkčná. Na takom malom kúsku, vedľa žltej/zelenej značky za Červeným domčekom mali toľko kusov danielov, že až to nebolo pekné. Celé stáda, našli sa tam aj pekné čierne kusy. Samozrejme daniele majú parohy dole a práve im vyrastajú, ako to bude vypadať na jeseň keď budú v plnej parohatej kráse som dosť zvedavý. Dajú sa vidieť tesne pri plote, zachvílu možno začnú zobať z ruky :)

Tá druhá obora, čo je v lese medzi Košariskom, lúkami, atď, neviem ako sa volá, je podľa mňa tiež nefunkčná, dier je tam viac ako dobrého pletiva. Zver si tam chodí hore dole, kade sa jej zachce :)

Janica

mám dojem že tie obory sú nefunkčné - teda v každej čo sme išli okolo alebo pri hubárčení sme sa do nejakej dostali-tak sú poškodené ploty.inak tie lúky naokolo sú fantastické.vo všeobecnosti sa mi páčia lúky,ale už je o inom ich prešlapať v takom úpeku :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok