Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kapušany – Lysá Stráž – Kanaš

Diskusná téma K článku: Kapušany – Lysá Stráž – Kanaš

Koniec apríla sa niesol v znamení krásneho počasia a tak som doma neobsedel. Peňaženka však zívala prázdnotou a našlo sa v nej len pár drobných - štipendium sa vždy ku koncu mesiaca akosi záhadne stráca. S 2,- € som nakoniec zvolil alternatívu, ktorú som dlho plánoval, ale vždy som si myslel, že to bude nezaujímavé a tak som to odkladal na takéto dni. Rozhodol som sa ísť sám, mal som chuť prevetrať sa, popremýšľať v samote.

Axel

Respirator netreba, mam antialergicku sietku dokupenu... :-D
Vdaka za report.

Peter61

Moďoroš prepílený, z opičej dráhy sa zmenil na steeplechase.
Vodna priekopa je sucha, iba blato na ceste po LKT.

Peter61

ad 02/06/14 06:08 :
Moďoroš stále zavalený, prejsť sa dá, aj horskáč sa dá preniesť.
Na vrchole Stráže padli tri stromy, na SSV svahu beží ťažba, nové zvážnice odbočujú z modrej značky, dá sa pešo aj na bike.
Terén ako na púšti, prach a skaly.

@ Axel: s cyklovozíkom by si to tiež dal, ale pasažierovi treba respirátor.

Peter61

ad Stráž:
Nad Finticami pred Moďorošom 20 stromov. Dá sa preliezť, aj bicykel preniesť, ale takyto pomaly pohyb v kalamite je všeobecne nebezpecny.
mapy.hiking.sk/?x=21.26673…
Na SV svahu Stráže prebieha ťažba kalamity, cesta na modrej TZCH rozjazdena, cca 500 m od razcestia so zelenou, dalej na Straz: hic sunt leones

Peter61

Ad 28/07/12 23:35 ragnarokkr:
najstrmsie netrafil, najstrmsi je imho zostup z vrchola Lysej straze chodnickom z konca padackarskej luky cca 80 vyskovych m. Za mokra by bolo najlepsie zlanovat :-)
Ta spominana zlta ide fakt dost otravne dlho po okraji luky, k tomu ešči aj za dva roky tota ridka farba vybľedla, ale ked zabocite ˇdolava na dajaku svaznicu, hore sa dostanete aj bez znacky.
Samozrejme, keď na stromoch zacnu rast tie zelene oné, tak mozno aj GPS sa zide.

Axel

Na jaku onu (zadnicu) tam chcu rozhladnu? Aby do (drbali) siluetu hradu. Alebo to vari zakoponuju do veze nejako sikovne? No uvidime, no...
Inak by mohli zlepsit znacenie k hradu. "Domaci" chodia autami az hore a pomerov neznaly plebs sa derie z dediny po skalach a cez krovie po turistickej znacke :-)

Vlado 2

Na druhej strane je potrebné poznamenať, že značenie v Slánskych vrchoch od Herlian až po Prešov na 1*. ( predpokladam že ide o rovnakých značkárov )

Peter61

Zacitujem klasika:
" V Rudohorí si značkár robí, čo chce"
( in : Satinský J., Expedície, 2011)

Alebo : nerobí. Domáci to poznajú a cezpoľní nosia satelitný detonátor.

Ragnarokkr

bol som tam asi koncom mája, a tiež som mal trocha problém so značením.. síce v lese som sa nestratil, ale nejak blbo som odbočil z lúky pod Lysou Strážou, čo je na severnej strane, kdesi do lesa.. ale keď som nevidel nikde značku, vrátil som sa späť na lúku a pokračoval po jej okraji, až kým som sa nedostal k tomu správnemu miestu, kde treba odbočiť do lesa. a to ešte prichádzali dažďové mraky, keď som stúpal na tom najstrmšom úseku hore.. no nakoniec všetko dopadlo dobre :)

Peter61

Jaro_PO - tych diviakov tam vidavam casto, nechali ta pozdravovat.
Qeci:

  • hrad opravuju presov.korzar.sme.sk/…/opravo…

  • zelená znacka sa od cesty pri Fintickom kamenolome troska straca v smere na hrad. Staci cca 30 m od cesty odbocit doprava a hladat v tej burine chodnik. Kamenolom sa rozrastol .

  • odbocka zo svaznice asi tuto mapy.hiking.sk/?x=21.25512…
    je prehliadnutelne vyznacena v smere od Bodáša.

Jaro_PO

Cawtw. Ja som z Fintic a mozte mi verit, ze stromy sa netazia aj s korenmi :D to je dôsledok kalmity z minuleho roku, ako pise Peto. Ide o hodpodarsky les, ten padol, tak ho spracuvavaju, nic strasne sa tam nedeje. A diviakov sa az tak bat nemusis, oni turistov nezeru.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma