Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Balíme sa na aktívnu dovolenku v prírode

Diskusná téma K článku: Balíme sa na aktívnu dovolenku v prírode

Snahou nasledujúceho zoznamu nie je vytvoriť dokonalý baliaci sumár na dovolenku. Je to súhrn výbavy, ktorú využije pri pobyte dovolenkár-cestovateľ, smerujúci do prírody. Samozrejme, zoznam si treba individuálne prispôsobiť podľa počasia, dopravného prostriedku, cieľovej destinácie, účelu dovolenky, ročného obdobia, veľkosti batožiny, stravovania, ubytovania atď.

Lubo

Ja to volam este lepsie: hubomaz :-)

Horalka131

Ja by som doporučila ešte prezervatív - jeden nikdy nevie.

Peter61
horalka, je dobrý aj na vodu alebo na nevodotesné MT. Jedna tiež nikdy nevie... Rbr69: skúšal si fotiť spod pršiplášťa ? dáždnik nemá chybu Ľubo : pouívali sme aj vetičku: "daj mi na papuľu" -)
Ad repelent: bral by som si aj dačo overené od nás aj na exotickejšie destinácie Dokúpiť miestne špeciality sa dá vždy, ale keď sa človeku podarí nechať sa doštípať už po ceste ...
Axel

Pri "sockacestovani" je na nezaplatenie pollitrova flaska. Do dvojlitrovky si na wecku na pumpe v tom mikroumyvadle vodu nenaberiete...
Mozno som prehliadol pinzetu na klieste a moj fajnovy zadny profil ma rad 35x35cm karimatky ako podsedak. Nie vsade su suche pne.
Prcguma je vynikajuci vynalez sluziaci ako nudzovka na vodu, ako skrtidlo, sterilna rukavica, ochrana mobilu a inej elektroniky pred vodou,... (Skuste zagooglit "ochrana vaginalnej sondy" - predavaju sa aj vo verzii bez "slizu", co mozno ocenite).

Sona

Kolko srandy sa tu nazbieralo :) Nuz, ked som videla Tomasa ist na HH Kralova studna s daznikom, len som oci vypliestala. Pre mna je dazdnik len do mesta...ale proti gustu ziadny disputat :)

Axel

Budem sa opakovat: Sucha Bela, trojica Ukrajincov, mokasiny, dederonka, tesilaky, dazdnik a veci zbalene v igelitke. Vyjav ako z ineho sveta.

FunTTomas

Soňa: vtedy som sa pod dáždnikom usmieval popod fúz, že ako sa paríte s Ľubom v membránach a ja si vykračujem po asfaltke Bystrickej doliny v suchu. ;-)

FunTTomas

Axel: nechci od napr. Kyjevčanov z roviny, čo vidia hory 2x za rok, aby si kupovali turistickú výbavu. Ukrajinci bežne takto chodia na ich najvyššiu Hoverlu. Tam som videl chalaniska, čo dal 20 km okruh cez Hoverlu len v našupovacích šlapkách (na suchý zips). A k igelitke: z tej ľahšie vyleješ vodu ako z namoknutého batohu. A keď padneš z klzkých stúpačiek do potoka, tak môžeš pád zmierniť roztvoreným dáždnikom ako pán Tau. :-)

Hefaistos

dufam, ze v tych tekutinach je okrem vymenovanych aj nejaka dezinfekcia :) alcohol, connecting people...

FunTTomas

hefaistos: samozrejme. Na Balkáne sa hovorí "Rakija - correcting people".

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum