Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Sova a Fricka

Diskusná téma K článku: Chata Sova a Fricka

Slanské vrchy neponúkajú veľa možnosti na prenocovanie pod strechou alebo úkryty pred rozmarmi počasia. Jednou z možností sú však terasy chatiek Fricka a Sova, ktoré sa nachádzajú v severnej časti Slanských vrchov. Nie sú nejako extra priestranné ani kryté, avšak počas búrky alebo núdzového prenocovania ich isto oceníte. Tieto dve chaty ponúkajú útočisko len vo forme terasy a sú pomerne blízko seba, tak ich vtesnám do jedného článku.

Pavel Forgáč

Chaty sú približne v rovnakom stave a na verandách sa dá stále ukryť pred nepriazňou počasia. Stav k 1.6.2021. V tejto časti pohoria navyše pribudol celkom veľký prístrešok pri Zbojníckom hrade. Má dokonca aj veľké podkrovie akurát zatiaľ chýba rebrík a tak sa hore nedá dostať.

Peter61

Jasne Axel, ale napr. pri tej Sove su to dusičnany + bakterie. myslim, ze ide o pomerne cerstve fekalne znecistenie. Mozno narusenie prudenia vody pohybom MV po ceste nad pramenom.
Napijem sa na Sove bez problemov, ale vo flasi by som to dlho neskladoval.

Axel

Samozrejme, ze tie kyselky nemozu splnat vsetky normy, ved to uz podla chuti je jasne :-D
Ale ten "nas" pramen merany nebol, takze mozem chlastat aj nadalej na litre... :-0

Peter61

Chaty a ich terasy: status quo, tak ako to popisal Stano.

Nonormal

Jasne, že nie, no poväčšine sa ľudia pohybujú práve po značkách.

Axel

Na vacsine Slanskych ale nie je zakazane sa pohybovat mimo znaciek. Alebo ano?

Nonormal

Waldek: O tom ani trocha nepochybujem, že sa tu nachádzajú možnosti na prenocovanie, ale toto je turistický portál a väčšinou je potreba opisať miesta, kde sa dá prespať pri značených trasách. =)

Waldek

Ahoj, v profile píšeš, že sa chceš stať tulákom, skús odbočiť zo značených turistických chodníkov a v Slanských vrchoch nájdeš oveľa viac možností na prenocovanie pod strechou alebo úkryty pred rozmarmi počasia, ako píšeš v článku, neviem presné číslo, ale bude ich viac ako 100. Nechcem ich tu vypisovať, aby česi nenakrútili ďalší film: Jak svět přichádzi o tuláky. Ty ich nájdeš.

FunTTomas

Názov "Frička" bol v článku opravený na "Fricka". Ďakujeme za upozornenie.

Nonormal

No tak sa ospravedlňujem za svoj omyl, ja aj pár mojich kamošov ju už od nepamäti voláme Frička, asi som nejako nepostrehol, že tam nemá byť ten mäkčeň =)
No, ale zase som o dačo múdrejší =P

Djvlado

Je to chata Fricka jednoznacne, nepoznam nikoho kto by ju volal Frička ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov