Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štiavnický cik-cak II.

Diskusná téma K článku: Štiavnický cik-cak II.

Pokračovanie túlačky po štiavnických chodníkoch-nechodníkoch, kde som nestretol (snáď až na okolie Banskej Štiavnice) žiadneho turistu. Prezradím ešte, že netradične kľukatá trasa bola výsledkom snahy ísť čo najviac po značkách, ktoré sme nemali presne podchytené v Hiking databáze. Odteraz už budú.

MisoB

Áno, Štiavnické boli super, mne osobne také ľudoprázdnejšie končiny vyhovujú.
Mám GPS logger Qstarz BT-Q1000 - aby to bolo čo najľahšie :). V prípade potreby ho môžem cez bluetooth pripojiť na mobil a zobraziť polohu.

Zivan

Mišo, vidím, že tiež si prišiel na chuť kombinácii pešej turistiky a kúpania. Tiež som kedysi takto uprostred letného treku vychutnal najprv Kopanické jazierko a na záver Richňavu.
Mimochodom, Mišo, akú GPS techniku používaš na spresňovanie priebehu značkovaných trás.

Olap

Áno, pochodil som to tam asi pred 4 rokmi a potvrdzujem, že turistov stretnete naozaj iba v bezprostrednom okolí Sitna a Počúvadla. Vyrážal som vždy z Kopaníc a napr. na modrej značke zo sedla Krížna na Tatársku lúku som nestretol ani nohu. Jediným problémom týchto túr boli ovčiarske psy. Nad Richnavským jazerom nás so synom pekne popreháňal utrhnutý ovčiarsky pes a keby sme mali veľké batohy asi mu neujdeme. No a druhého sme museli po asfaltke obchádzať hneď z druhej strany Richnavy na cervenej znacke v smere do sedla Krížna. Každopádne je tam krásne a hlavne božský kľud.

Boro

Tak to si sa Mišo pekne potúlal.

Priesil

A to je Michal na Štiavnických to krásne, že stretnš málo málo ľudí na takýchto túlačkách a preto majú také svoje genius loci.

Ori

mozem potvrdit skusenost autora s rozdielnostou map. cez vikend som bol v stiavnickych vrchoch a robil si kratku turu v okoli Sitna. mal som mapu VKU aj Shocart a boli medzi nimi poriadne rozdiely - najma v zkresleni lesnych ciest. Napr. asfaltova lesna cesta medzi horárňou Dobrá voda a jazerom Počúvadlo (ideálna pre cyklistov) na mape od Shocartu ani neexistuje. Pri ďalšom cielenom porovnávaní ciest ktoré poznám a obomi mapami z toho vyšla výrazne lepšie mapa od VKU. Takže pozor :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma