Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Jelenice

Chmura1

heeh, to je dvojzmyselné to s tou rujou...heh

Zabka

nadherne jelenice:) uz nech je ruja:)

Vladvlad

Miso.K: ja som to myslel v pozitívnom zmysle, že niekomu by to možno pomohlo (stačí keď sa nechá exif). Nemyslel som to pre seba, ale skôr pre druhých. Ale to len tak ma napadlo, nie je to podstatné.
Jasné, že fotiť krajinu a fotiť živé tvory je rozdiel a veľký :)
Či sa bude fotiť s C, N, S, O alebo P,..., je ako píšeš úplne jedno, dôležité je hlavne mať ČO fotiť a mať vhodné podmienky, tak to aspoň vnímam ja.

Miso.K

Yasmin: V každom prípade ďakuje za slová chvály.Pre vysvetlenie uvediem, že od majstra mám hóóódne ďaleko, ale to ani nie je mojim cieľom.Ja sa fotografiou neživým, hoci pár záberov som predal. Pre mňa je to len relax a istý spôsob dokumentácie prírody, ktorej sa venujem aj profesionálne. Nepovažujem sa za fotografa a preto ani nie som v žiadnom klube fotografov prírody.
Vladvlad: o technike som tu už v niektorom príspevku písal (asi pri tých medveďoch). Z praxe ti môžem povedať, že je v podstate jedno, akú techniku používaš (mám tým na mysli dvoch súperov N a C). Fotil som s jedným aj s druhým niekoľko rokov. Či to bude C alebo N, v rovnakej kategórii ti poslúžia rovnako dobre. Veľkú úlohu zohráva (teda aspoň pre mňa)cena a rozsah príslušenstva. No a keď si pozrieš ponuky obchodov, tak rýchlo prídeš na to, čo bude jasná voľba.
Uvádzať nastavenie expozície mi príde celkom zbytočné. Pri fotení vo voľnej prírode totiž nie vždy môžeš využívať nejaký kreatívny prístup. Zver vychádza väčšinou až za súmraku a tam nemôže človek prihliadať na kreativitu, ale skôr na to, aby sa daná scéna dala vôbec zachytiť v akej - takej kvalite. Táto problematika by celkom určite vydala na celý seriál článkov (myslím, že o fotografovaní sú tu len tri - a poriadne staré). Neviem však, či sa na HIKINGU nájde dostatok záujemcov o takéto čítanie. Väčšina ľudí tu fotí krajinky respektíve, to čo im umožňuje ich technika. Na fotenie zvierat však treba viac, ako ultrazoom s 20 x zväčšením. Taktiež to nejde robiť popri turistike či v sprievode manželky :)
Takže ak by bol obrovský záujem, niečo by som o tom mohol napísať, niečo možno porozprávam na narodeninovom stretnutí v Malej Fatre.

Vladvlad

Ale veď fototechnika nie je tajná, skôr by to mnohým pomohlo (aký čas, clonu, ISO, ohnisko zvoliť a tak).
Na lokalitu sa nepýtam, nechystám sa do Malej Fatry, stačia mi aj Malé Karpaty :)

Yasmin

vladvlad... tak to nečakaj,že ti to prezradí.Máš dočinennia so skutočným profesionálom, ozajstným majstrom fotografie-zoologom Malej Fatry.

Vladvlad

Krásne sú. Aj vhodne nasvietené.
Nechceš uvádzať čím to bolo fotené(aj iné fotky) ? Telo+objektív?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky