Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poistenie na hory - letná aktualizácia

Mufto

a ako je to s poistenim v rakusku a nemecku povedzme na tyzden? da sa nejakym sposobom vybavit zo slovenska uz pred odjazdom?

Lubo

Kratkodobe cestovne poistenie poskytuje mnozstvo poistovni. Ak popri beznej ceste ides aj do hor, priplat si rizikove sporty a dobre precitaj poistne podmienky, nedaj na pracovnicku, ktora to ma casto zle nastudovane a nema ziadnu zodpovednost za pripadne uvedenie klienta do omylu.
Ak chodievas casto do Alp, odporucam zvazit clenstvo v OEAV.

Eric

Upresnim: Ak chodis casto na akekolvek hory (vratane SR), odporucam zvazit clenstvo v OeAV :))

Alča

nebylo by od věci, kdyby pojišťovny např. Allianz na svých stránkách měly seznamy míst (hotelů apod.) kde lze pojistku uzavřít

MBA

Zhodou okolnosti som nedavno mal v Tatrach multilanguage info brozuru s instrukciami kam volat a co robit v pripade zranenia v horach.

Bol som z toho mierne prekvapeny...
V zasade sluzby HS a LZS boli popisane ako rovnocenne.

Z toho ako to bolo napisane vyplyvalo, ze ak clovek zavola letecku zachrannu sluzbu, tak mu staci zdravotne poistenie, resp. pre cudzich eu preukaz zdravotneho poistenia.
Dokonca tam bolo popisane co robit pri pristavani vrtulnika.

Mozno by stalo za to oslovit aj niekoho z LZS ako si to interpretuju oni, kedze z HS uz vyjadrenie je :-).

Skoda, ze som si tu brozurku nevzal...

MBA

Samozrejme chapem, ze ludia z LZS sa nebudu stverat niekam do steny, aby niekoho dali dole...:-)

Len ma zaujalo/znepokojilo, ako nie celkom presne to bolo popisane.

Yasmin

Ja som poistená na hory v Generali Slovensko už asi 3 roky.Poistku si hradím raz ročne a mám pokoj celý rok. Každá jedna poisťovňa by mala presne dať info ako prebieha poistenie a čo všetko to obnáša.Ja robím vo VÚB a naša poisťovňa je Generali a my našim klientom dávame podrobné inštrukcie,resp. dokážeme sa na mieste spojiť s našim koordinátorom a ten je ochotný ihneď odpovedať na prípadné klientovi otázky.Je dobré, ak si každý uvedomí, že ak ide na hory, je potrebné sa poistiť. Je dobré, keď sa nič nestane.A všetky peniaze sveta nestoja za stratu života.

Peter61

MBA - snad Ti pomoze tento clanok svts.sk/index.php?a=242

Yasmin - pri vsetkej ucte je tazke dat klientovi info v zmysle § 33 a nasl. zákona č. 186/2009 Z. z. o finančnom sprostredkovaní a finančnom poradenstve, aj ked sa jedna o "vacsie" poistenia, ako je hoci ak rocne poistenie na zasah HZS. Preto je povinny tento formular union.sk/…/Formular_740_741.p… Takze sorry, povazujem to poskytnutie "podrobnych instrukcii" za iluzorne. Apropo: Na rozdiel od Teba tu nerobím reklamu firme, pre ktorú pracujem.

Vonkreuz

Článek máte hezký,
jen do té helikopotvory se pacoš nevejde:-( Hughes MD 530 firmy Techmont z titulního fota je v SR používaný pro letecké práce, ne pro záchranu ;-)

FunTTomas

vonkreuz: keďže si čítal článok, tak si sa zrejme dostal aj k jeho záveru a k poznámke, že titulná fotografia je ilustračná a veľmi dobre vieme, že sa tento typ nepoužíva na záchranu.

Yasmin

Peter61.... ja tu nerobím reklamu firme, v ktorej pracujem. Vážený, aby bolo jasné ! Ja som iba prispela svojim článkom do diskusie o poistení na hory ! Mne je jedno kto je kde poistený, je dôležité,aby bol a o tom to všetko je.Ak používaš túto stránku preto, aby si niekoho zhodil, tak tu nemáš, čo robiť. Sorry...A podrobné inštrukcie nie sú nikdy iluziórne, ako píšeš.

Vrana

"Mne je jedno kto je kde poistený, je dôležité,aby bol a o tom to všetko je."

IMHO este dolezitejsie je, spravat sa tak aby som to poistenie nepotreboval.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov