Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Jaskyňa Baradla

Diskusná téma Jaskyňa Baradla

Privítal by som radu od niekoho, kto má skúsenosti s návštevou jaskyne Baradla (je to "sesterská" jaskyňa našej Domice na maďarskej strane hranice).

Skúšal som hľadať na webe, ale nenašiel som žiadny uspokojivý výsledok, ktorý by mi dal odpoveď aspoň na nasledujúce základné otázky:

  • prevádzková doba (t.j. kedy je otvorená a kedy sú vstupy do jaskyne, prípadne aj obsadenosť vstupov),
  • cenník,
  • jazyk (t.j. či sa organizujú aj prehliadky v nejakom svetovom jazyku alebo len v maďarčine),
  • možnosti prístupu zo slovenskej strany hranice (podľa možnosti pešo, t.j. nie auto alebo bicykel - počul som, že existuje náučný chodník Domica-Baradla, ale vo www.turistickamapa.sk nie je zakreslený, podobne ako žiadne turistické značky na maďarskej strane, čo je škoda a zišlo by sa doplniť).

Čo som počul, tak o jaskyni Baradla ide veľmi dobrý chýr, údajne sa o ňu Maďari starajú oveľa lepšie než my o našu Domicu a aj turistické možnosti sú tam vraj lepšie, avšak pokiaľ ide o informovanosť na webe, tak si myslím, že sme na tom lepšie - web www.ssj.sk je IMHO veľmi dobre urobený s info v 5 jazykoch - podobný maďarský ekvivalent som nenašiel - ak existuje, prosím sem s linkom (druhou stranou mince je samotná prevádzka niektorých našich jaskýň, tam by bolo čo zlepšovať)...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov